Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Entrepà

Aquests són els 8 entrepans més saludables que pots menjar: ingredients molt simples

Aquests entrepans són ràpids i fàcils de fer. I el millor de tot... són molt saludables!

A gairebé tothom li agraden els entrepans: estan deliciosos i la seva preparació no requereix gaire temps, cosa que els converteix en una de les opcions més recurrents a l'hora d'incloure'ls en algun àpat.

Tot i això, no tots són igual de saludables. Sempre dependrà de la mida i dels ingredients que incloguis. Per això, oferim una llista dels 8 entrepans més saludables i nutritius.

La clau per fer els entrepans més bons i saludables del món

Ens n'hem menjat en molts moments de la nostra vida: al pati del col·legi, en una sortida informal amb amics, en aniversaris... Els entrepans són un dels aliments més versàtils que hi ha.

Són fàcils i senzills de preparar, i per això, molta gent hi recorre quan no té temps de cuinar un plat més elaborat. Però, això sí, cal tenir en compte els seus ingredients.

Imatge de diversos entrepans de pernil.
Hem de fugir dels típics entrepans amb pa blanc i embotits | Getty Images

I és que recórrer als entrepans de tant en tant està bé. Tot i això, moltes persones excedeixen el seu consum, i el pitjor de tot és que de vegades ho fan a base d'ingredients poc saludables.

Per sort, cada cop som més conscients de la importància que té l'alimentació sobre la nostra salut, cosa molt positiva, perquè actualment hi ha opcions molt variades i sanes.

Com podem escollir l'entrepà més saludable?

A grans trets, l'entrepà és una opció que podria ser saludable. Però, per això cal que tinguem en compte una sèrie de factors. El primer és el pa, ja que és la base de tot entrepà. Perquè sigui saludable, aquest hauria de posseir la millor qualitat possible. I com podem aconseguir això? Doncs escollint el tipus de pa.

Sens dubte, la millor opció sempre és el pa integral. Podem optar per comprar-lo de cereals o de llavors, per exemple. A més, a nivell nutricional és molt complet, ja que aporta fibra i minerals.

El segon factor són els ingredients. El millor dels entrepans és que són un aliment molt versàtil i variat. En aquest sentit, podem anar alternant els ingredients que li vulguem afegir. Així, cada cop podrem menjar alguna cosa diferent.

Tot i això, per obtenir un entrepà sa, el millor és incloure sempre els vegetals. Podem afegir tomàquets, enciam, ceba... i un llarg etcètera. Aquests tipus d'aliments són ideals perquè estan plens de vitamines, minerals i fibra.

Pa integral
Perquè el teu entrepà sigui saludable, has d'apostar per ingredients de qualitat | GETTY IMAGES

També cal tenir en compte les proteïnes, ja que no hem d'oblidar que dins de qualsevol dieta saludable aquestes no han de faltar. En el cas dels entrepans no hi ha problema, perquè també podem afegir-les. Així doncs, si optem per pernil,  pit de pollastre, llom o tonyina, hi estarem afegint el percentatge que necessitem de fibra.

I per últim, però no menys important, els greixos. Com bé sabràs, no tots els tipus de greixos són saludables. Per això, és convenient conèixer i afegir-hi el més indicat. Un exemple són els que venen en aliments com l'alvocat, l'oli d'oliva, les llavors o els fruits secs.

Els 8 entrepans més saludables

D'aquesta manera, i ara que ja pots tenir en compte tots aquests factors, et mostrarem els 8 exemples d'entrepans més bons, fàcils de preparar i molt saludables:

1. Entrepà de tonyina, ou dur, enciam, tomàquet i alvocat.

2. Entrepà d'hummus, albergínia a la planxa i formatge.

3. Entrepà de tonyina, pebrots rostits i olives.

4. Entrepà de pit de gall d'indi, tomàquet, enciam, formatge i alvocat.

5. Entrepà de formatge fresc, carbassó a la planxa, tomàquet sec i AOVE.

6. Entrepà de tomàquet, alvocat i salmó fumat.

7. Entrepà de pit de pollastre a la planxa, formatge, espinacs, tomàquet i maionesa casolana.

8. Entrepà de pernil salat, tomàquet i AOVE.