Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una rentadora

Avalades per l'OCU: les 3 marques que fabriquen els electrodomèstics més duradors

Sempre que comprem un nou electrodomèstic ens preguntem quant durarà. L'OCU us recomana aquestes marques

A casa disposem d'una àmplia varietat d'electrodomèstics que avui dia han passat a convertir-se en indispensables; la rentadora, la nevera, el microones...  Si tens por de que s'espatllin, l'OCU acaba de descobrirquines són les marques més duradores…

Encara que tendim a cuidar els nostres electrodomèstics, no sempre podem evitar que es facin malbé o es trenquin. És més, hi ha persones que no es preocupen en absolut, de manera que el més habitual és canviar-los cada cert temps.

Si et preocupa que algun electrodomèstic es faci malbé, has de saber que hi ha algunes raons comunes que poden influir molt. Des d'una manca de manteniment a una instal·lació incorrecta, passant per perilloses o inofensives pujades de tensió o una sobrecàrrega elèctrica. Aquests són alguns dels motius típics.

No obstant això, també hi ha una altra raó que molt poques persones tenen en compte: la marca o fabricant que ha desenvolupat aquest electrodomèstic. Per què? Perquè, com que ens ha descobert l'OCU fa poc, hi ha productes de certes marques que tendeixen a durar més.

Quina és la marca més duradora d'electrodomèstics segons l'OCU?

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va fer un estudi comparat, que es va enfocar a revisar la vida mitjana útil de diferents electrodomèstics comuns. Per exemple, a l'anàlisi va incloure assecadores, rentadores, rentavaixelles i frigorífics, que són alguns dels més utilitzats per moltes persones diàriament.

Amb la finalitat de descobrir quines eren les marques més duradores, van realitzar diferents enquestes de fiabilitat, a més de tenir en compte l'opinió i valoració de més de 68.000 persones, les dades de les quals van ser recollides a Espanya, França, Itàlia, Bèlgica i Portugal.

Així, van descobrir que la marca Miele és una de les més valorades i duradores en assecadores i rentadores. Mentre que pel que fa a rentaplats i frigorífics, aquests tenen una mitjana de 16 anys.

Imatge d'una rentadora i d'una assecadora
En realitat les marques més duradores no tenen per què ser les més cares | Arxiu

Quines altres marques d'electrodomèstics també duren molt?

General Electric és una altra de les marques més duradores, situada a segona posició. Concretament, presenta una durada mitjana de 17 anys a frigorífics. La marca Zanussi se situa en tercera posició, amb una vida mitjana útil de 14 anys (efectivament, també a frigorífics).

Pel que fa a les rentadores, les millors marques van ser: Miele, Beko i Balay. Al rentaplats, van destacar igualment Miele i Siemens. I en assecadores es van situar a les primeres posicions tant Miele com Zanussi.

Com podem cuidar els nostres electrodomèstics perquè durin més temps?

Tot dependrà de l'electrodomèstic que utilitzem. Per exemple, si es tracta d'un rentaplats i el fem servir cada dia, és possible que apareguin senyals típics com impureses, presència de greix i incrustacions.

Es recomana fer una neteja periòdica dels filtres, cosa que ajudarà a eliminar la brutícia que s'hi hagi pogut dipositar. Com les juntes de l'aparell.

 

Foto d'una mà amb guant netejant una rentadora
També convé netejar bé els nostres electrodomèstics | GETTY IMAGES

Per garantir una vida útil de la nevera, el més recomanable és col·locar-la al lloc adequat. Com que és tan sensible, s'ha d'instal·lar en una àrea on la temperatura es mantingui constant, evitant fonts de calor significatives.

Almenys una vegada al mes, recorda netejar la rentadora per assegurar-te que funcioni correctament. El vinagre blanc pot ser un aliat perfecte per descalcificar-lo. I també pots fer servir un cicle curt amb la finalitat d'eliminar totes les restes de calç que s'hagin acumulat a l'aparell.

Finalment, i no menys important, és essencial tractar de reparar l'electrodomèstic sempre que es faci malbé, en lloc de llençar-lo i comprar-ne un altre. D'aquesta manera, la nostra butxaca i el medi ambient ens ho agrairan.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!