whatsapp

L'avís que acaba d'enviar WhatsApp: deixarà de funcionar en aquests mòbils

WhatsApp pren aquesta mesura per millorar la qualitat i la seguretat dels terminals més moderns

Alguns usuaris de WhatsApp comprovaran com, en qüestió de dies, ja no podran fer ús de l'aplicació. Serà tot un revés per a ells, que es veuran obligats a deixar de fer-la servir o a canviar de telèfon intel·ligent.

La companyia anunciava fa uns dies que el servei de missatgeria instantània deixarà de funcionar a determinats telèfons mòbils. Serà a partir del 2023, per la qual cosa en qüestió de setmanes ja se'n veurien privats.

Asseguren que prenen aquesta decisió amb la intenció de millorar la qualitat i la seguretat de l'aplicació als terminals més moderns.

Els dispositius que es veuran perjudicats amb això seran els que facin servir sistemes operatius antics, com Windows Phone. També es veuran afectats els que no comptin amb uns requisits mínims de programari i maquinari per dur a terme la pertinent actualització.

Què han de fer els usuaris afectats?

Per continuar gaudint del servei que ofereix WhatsApp, hauran de comprar un telèfon mòbil més modern. Des de la mateixa empresa aconsellen als usuaris que es plantegin la compra d'un dispositiu nou si no es volen quedar sense l'app.

Foto de l'icona de Whatsapp instal·lada en un telèfon mòbil.
WhatsApp deixarà de funcionar als dispositius més obsolets. | EP
 

Aclareixen que continuaran proporcionant suport i actualitzacions a aquells que facin servir dispositius compatibles amb l'aplicació. El que es pretén amb això és incrementar la seguretat i la privadesa de tots aquells que fan ús d'aquest servei de missatgeria. També es preocupen d'oferir una millor experiència als usuaris perquè no es vegin obligats a emigrar a altres aplicacions semblants.

Per tant, si tens un telèfon mòbil amb uns quants anys, potser t'hauries de preocupar. En qüestió de setmanes deixarà de funcionar el WhatsApp en aquesta mena de dispositius, per la qual cosa no podràs comunicar-te ni rebre missatges.

L'única cosa a què tindries accés seria a les trucades i als missatges de text de tota la vida. Això implicaria que el client quedaria molt limitat. Sobretot si fa ús amb regularitat d'aquesta app.

Quins són els mòbils afectats?

Entre els mòbils afectats per aquesta actualització n'hi ha uns quants. Entre ells hi ha els LG Optimus L3 II Dual, Optimus L3 II, Optimus L7 Dual, Optimus F3, Optimus L7 II, Optimus F5, Optimus L5 Dual o el LG Lucid 2.

També es quedaran sense accés al WhatsApp els Huawei. En concret els models Ascend Mate, Ascend G740 i l'Ascend D2. Per la seva banda, pel que fa als models de Sony, només es troben en aquesta llista els Xperia M.

Pel que fa als Samsung, també hi ha males notícies per als que tinguin el Galaxy Core o el Galaxy Trend Lite. El mateix passarà a aquells que comptin amb el Galaxy X cover 2, el Galaxy S3 mini i el Galaxy Trend 11. Però també afecta altres marques. És el cas del Lenovo A820, Winko Darknight, ZTE Grand S Flex o Archos 53 Platinum.

Els iPhone també pateixen el mateix contratemps

Alguns usuaris d'iPhone també es veuran obligats a canviar de telèfon en cas que vulguin continuar fent servir WhatsApp. Les noves mesures implantades per l'empresa de missatgeria també deixaran sense possibilitat de fer servir l'app en tres models d'iOS. Entre ells hi ha l'iPhone 6S, iPhone SE i l'iPhone 6S Plus.

Foto de les mans d'una persona fent servir un telèfon mòbil.
En qüestió de setmanes et pots quedar sense l'aplicació. | GETTY IMAGES

 

WhatsApp es veu obligat a prendre decisions

La companyia que ofereix serveis de missatgeria instantània no es pot quedar de braços plegats. Cada cert temps duu a terme una actualització per millorar l'experiència dels seus usuaris. A molts països és l'aplicació més utilitzada per comunicar-se.

Tot i això, en els últims anys ha anat perdent protagonisme davant d'altres opcions. Sobretot noten una pèrdua de clients després d'una caiguda del seu servei. Quan la gent no pot fer ús d'aquesta aplicació tracta de recórrer a altres, com pot ser el cas de Telegram.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp