Amb l'arribada de l'estiu i les vacances moltes persones decideixen començar alguna dieta. I és que, encara que sigui una època de l'any molt més amena i en la qual tinguem més temps lliure, per complir aquest propòsit caldria començar molt abans.
De ben poc serveix fer una marató les setmanes prèvies a l'estiu si no hem dut a terme uns hàbits correctes la resta de l'any. Per aquesta raó, els mateixos experts de Harvard asseguren que, per aprimar-se de manera definitiva, hauríem de fer alguna cosa que fins ara potser no fèiem.
El truc definitiu per aprimar-se sense necessitat de dieta, segons Harvard
Ens disposem a treure'ns de sobre els excessos de tot el que portem d'any, i passem a l'acció apuntant-nos al gimnàs i començant una dieta addicional. Tot i que en part aquestes dues coses són beneficioses, ho hauríem de revisar tot amb més detall.
Sí, tenir cura del que estem menjant i practicar exercici és la clau per mantenir un cos jove, sa i esvelt. Tot i això, fer-ho amb presses no sol ser la millor manera d'aconseguir-ho i, molt menys, a contrarellotge a l'estiu.
Per això, cal explorar altres vies per adonar-nos dels errors que probablement estem cometent. I és que les famoses 'dietes miracle' moltes vegades no són tan miraculoses com el seu nom indica.
Un dels grans errors que solem cometre és intentar fer en poc temps allò que no hem fet durant la resta de l'any. Si ho pensem detingudament, és impossible aconseguir el cos que desitgem en tan pocs mesos.
En la majoria de casos, aquestes presses i aquests anhels ens porten a cometre errors que acaben produint allò que coneixem com a efecte rebot. I aleshores, torna a començar: no només ens sentim incòmodes amb el nostre cos, sinó que a més experimentem resultats adversos.
Però perquè això no passi, hem de ser conscients que tot porta el seu procés, i el nostre organisme també. Per això, els experts de Harvard han trobat un truc que, a priori, ens podria ajudar a aconseguir la nostra meta.
Tot sembla indicar que és una solució efectiva i molt eficaç per perdre pes. A més, és una tendència que sembla que gairebé ningú no segueix a Espanya. I és que, quan t'expliquem de què es tracta, entendràs el perquè.
Així doncs, una possible causa que impedeix aquesta tan desitjada pèrdua de pes podria ser en el menjar: però compte, no en allò que mengem... sinó més aviat quan el mengem. Com podràs deduir, aquí els horaris podrien ser la clau.
En aquest sentit, Heidi Godman, editora executiva a Harvard Health Letter, assenyala el següent: «No n'hi ha prou de pensar en què menges per mantenir un pes saludable. Quan menges, l'hora del dia, també és important».
Com tots sabem, a Catalunya tenim els costums i els hàbits molt distants d'altres països a la Unió Europea. En conseqüència, mentre que a Alemanya o el Regne Unit sopen a les sis de la tarda, aquí el més normal seria endarrerir-lo fins a les deu de la nit.
Per aquesta raó, la tendència de sopar tan tard (especialment a l'estiu) fa que el nostre país tingui dificultats per seguir la pauta que assenyala Harvard. No obstant això, a les nostres mans està el fet de començar a seguir-la si vols comprovar els resultats. Per provar... No perds res!
Quines serien les conclusions d'aquesta hipòtesi?
Tal com comentàvem anteriorment, els investigadors de Harvard van arribar a la conclusió que l'hora que mengem podria ser determinant per perdre pes. Doncs bé, per confirmar aquesta hipòtesi, aquests investigadors van fer un estudi.
Per això, van comptar amb la participació de 16 persones amb problemes de sobrepès i obesitat, les quals van ser sotmeses a dues tandes de menjars. Tots dos programes de menjars (esmorzar, dinar i sopar) van tenir una durada de sis dies seguits.
Doncs bé, mentre que al primer programa es feia el sopar sis hores abans d'anar a dormir, al segon això es va avançar fins dues hores i mitja abans. En tots dos moments, els experts anaven mesurant els mateixos paràmetres (hormones reguladores de la gana, temperatura, despesa calòrica, etc.).
Finalment, i després de comparar tots dos resultats, es va arribar a la conclusió que menjar més tard augmentava la gana dels participants, a més de disminuir el nombre de calories cremades i augmentar l'emmagatzematge de greixos.