Joanna Kenny ha donat molta visibilitat al bigoti femení. Un tema molt controvertit si tenim en compte la reivindicació que té al darrere. Les xarxes socials s'han plagat d'imatges i comentaris aplaudint aquesta campanya, ja que consideren que és molt necessària.
Tot el relacionat amb la bellesa femenina és objecte de debat i aquesta vegada hem de parlar d'una qüestió molt interessant: el borrissol facial. Moltes personalitats influents tenen interès a normalitzar determinats trets per aconseguir la igualtat de gèneres.
El pèl al bigoti o a les aixelles és un tema pel qual s'ha condemnat a bastants dones, i algunes 'influencers' volen trencar barreres. En les últimes setmanes s'ha fet molt popular una tècnica que pretén donar visibilitat a la llibertat de la dona.
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
Cada vegada són més les personalitats que reivindiquen la varietat en aspectes relacionats amb la bellesa normativa. Les models perfectes són cosa del passat, ara tothom pot portar roba diferent, tenir una talla diferent i en aquest cas deixar-se créixer els cabells a qualsevol part.
El bigoti femení està sent molt comentat a les xarxes socials gràcies a dones com Joanna Kenny, qui reivindica la llibertat respecte a l'estètica. Lidera un moviment anomenat 'Body Positive' que consisteix a acceptar les imperfeccions i treure partit d'aquests mateixos.
Joanna Kenny i la seva campanya a favor del bigoti femení
La 'influencer' s'ha convertit en una de les professionals més destacades de la seva professió, ja que s'ha posat al capdavant de campanyes molt necessàries. Ha utilitzat el seu poder mediàtic per lluitar per la igualtat entre homes i dones, però sobretot per intentar que tothom s'accepti.
Joanna ha publicat unes fotografies que demostren que és possible presumir de qualsevol aspecte físic, fins i tot d'una cosa que tots tenim: el bigoti. La jove ha tenyit el seu borrissol de diversos colors molt cridaners per demostrar que no hi ha raó per amagar res.
Kenny sempre ha lluitat per la llibertat, així que accepta que hi hagi dones que decideixin eliminar els pèls del seu bigoti. No obstant això, ha donat una alternativa molt curiosa a aquelles que prefereixin conservar el seu borrissol perquè no vulguin dependre de les normes establertes.
«Com tantes altres persones, vaig créixer creient que el bigoti facial visible era antihigiènic, poc atractiu i masculí. Això és una cosa que hem de desaprendre col·lectivament com a societat», escriu en una de les seves publicacions.
Joanna Kenny s'ha convertit en un referent gràcies a la seva valentia
La jove vol deixar clar que la moda que ha creat no ha de ser seguida per totes les dones, simplement perquè no se sentin còmodes amb la norma. Portar bigoti o no hauria de ser una «elecció personal lliure de prejudicis», segons la 'influencer'.
El bigoti femení s'ha convertit en objecte de debat a les xarxes socials gràcies a la visibilitat que ha donat a l'assumpte. Alguns col·lectius aplaudeixen la valentia de Joanna, ja que s'ha arriscat a patir crítiques que podrien ser bastant nocives.
Kenny compta amb més de 80.000 seguidors al seu compte d'Instagram i la major part del seu públic són dones. Totes s'han posat en contacte amb ella per aplaudir la campanya a la qual està donant visibilitat, ja que consideren que és molt necessària.
No és la primera vegada que la societat s'ha d'enfrontar a un debat d'aquestes característiques, el problema és que l'ha calat no ha durat molt de temps. En 2019 la marca esportiva 'Nike' va aprofitar una de les seves campanyes per promocionar el pèl a les aixelles.
La coneguda empresa va contractar a models atrevides que havien decidit no seguir les normes i donar valor a altres paràmetres estètics. La polèmica no va trigar a fer la volta al món, però cada vegada són menys els que critiquen aquesta mena de moviments.
Joanna Kenny ha aconseguit que tothom s'accepti tal com és, encara que ha aconseguit una cosa més important: el respecte. Gràcies a la 'influencer', la societat està aprenent a no fer mal a altres persones per ser diferents.