Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una dona amb quatre bosses de compra.

Black Friday 2022: Quin dia comencen els majors descomptes de l'any a Catalunya

El Black Friday cada cop té més popularitat a Catalunya

Per fi se sap quina serà la data en què començaran els descomptes del Black Friday, també conegut com a 'divendres negre'. Tradicionalment, està associat a la celebració del dia d'Acció de gràcies als EUA, però sembla que ara ja s'ha fet un lloc al nostre país.

I, com passa cada any, els compradors desitgen saber quin dia podran comprar sense remordiments amb els productes més rebaixats i els millors descomptes de l'any. Sobretot perquè afecten tant botigues físiques com botigues online.

Quan comencen els descomptes del Black Friday a Catalunya?

Després de molt de misteri, els compradors ja poden marcar al seu calendari la data del Black Friday. Aquest any tindrà lloc el 25 de novembre, una data clau per aconseguir els millors productes rebaixats. Això sí, davant del gran èxit i les dificultats que tenen molts negocis per l'augment dels preus, és molt probable que moltes ofertes s'avancin a aquesta data.

Encara que als Estats Units ja fa dècades que funciona, a Catalunya no va arribar fins al 2012, l'any en què Media Markt va promoure aquesta campanya a les seves botigues. Des d'aquell moment, el fenomen s'ha anat expandint fins a arribar a tot arreu.

Foto d'una noia amb tres bosses de compra.
El Black Friday aporta molts guanys als comerços. | Getty Images
 

D'aquesta celebració, cal destacar que va millorant amb el pas dels anys. Des que les botigues en línia van començar a tenir més presència entre els usuaris, les companyies també les inclouen dins del moviment Black Friday.

Un exemple clar són Amazon o AliExpress, dues plataformes comercials que ofereixen alguns dels preus més competitius i econòmics durant aquesta data. Per això, els seus portals permeten posar fi a totes les existències d'alguns productes.

Alguns consells rellevants per a les compres durant aquest dia

Tot i conèixer la data del Black Friday amb antelació, encara hi ha alguns que no elaboren cap pla de contingència per aprofitar al màxim aquesta festivitat. Com que és un fet que es repeteix amb assiduïtat, alguns especialistes han elaborat una sèrie de consells per aquest dia.

1. Compte amb les ofertes

El primer que cal fer és anar amb compte amb el tipus d'ofertes que s'anuncien. És cert que es tracta d'una data en què predominen els descomptes, però una companyia no oferirà mai als usuaris unes ofertes que no els atorguin cap mena de benefici.

Per tant, cal sospitar de tots aquells productes que estan rebaixats a preus escandalosos, ja que és possible que els comerços que els ofereixen no siguin reals, sobretot quan es tracta de portals en línia.

2. Planifica les teves compres

La planificació és ideal i necessària per assegurar les teves compres. Els especialistes assenyalen que no sempre és possible predir quins productes estaran rebaixats, però sí que et pots fer una idea observant els dels anys passats.

Foto d'una persona teclejant en un ordinador portàtil.
Un dels millors consells per al Black Friday és planejar el que vols comprar. | Getty Images
 

Si fas una llista amb els productes més importants per a tu, podràs anar-hi directament. Un cop comprats, podràs aprofitar les hores sobrants del 25 de novembre per a altres capricis.

3. Guarda els teus productes a la cistella de la compra

Molt lligat al consell anterior, sempre pots optar per aquest conegut truc. Només hauràs de buscar aquells articles online que t'agradin i afegir-los a la teva cistella de la compra o preferits.

Quan arribi el dia 25, els productes apareixeran a la cistella amb el descompte ja inclòs. D'aquesta manera, podràs donar-li a l'opció de comprar sense cap mena de complicació.

4. Comprova les despeses 'extra'

Com hem assenyalat anteriorment, hem d'anar amb compte amb qualsevol descompte. I és que molts comerços aprofiten aquest dia per continuar guanyant el mateix, però inflant el preu d'altres despeses.

Imatge d'una persona comptant bitllets de 50
És molt important controlar què gastem, tot i les grans ofertes. | Getty Images
 

El truc que més es fa servir és encarir les despeses d'enviament, en el cas de les botigues en línia. A més, has de tenir en compte el preu de la devolució del producte.

La millor manera de comprovar aquesta despesa és sumant tota la quantitat final, inclosos aquests. Aleshores, podràs valorar si realment et val la pena comprar el producte amb el descompte o optar per altres productes similars.