Aprèn a bloquejar pàgines web sense complicacions

La millor manera de prescindir dels anuncis que no vols veure i dels virus

Un tutorial fácil para bloquear páginas web y no llenar el PC de virus.
Entre altres coses, bloquejar pàgines web et servirà per evitar els virus | iDownloadBlog
 

Hi ha diversos tutorials fàcils que t'ajudaran a bloquejar llocs web d'una manera senzilla i eficient, contribuint a fer que el teu dispositiu quedi lliure d'amenaces, que no vagis a parar a enllaços que són fraudulents i que no donis més visites als llocs web que no desitges visitar.

Per quin motiu hauria de voler bloquejar determinats llocs web?

És possible que la gent que no té un nivell d'usuari avançat en el camp tecnològic no acabi de veure-li el sentit a bloquejar llocs web emergents, però es tracta d'un mitjà de control que pot esdevenir una opció molt interessant si es comparteix un únic ordinador amb altra gent o si es vol limitar l'accés a aquests dispositius per als infants, un fet que rep la denominació de «control parental a Google». 

Més enllà del fet que instal·lem algun antivirus i algun programa que bloquegi la descàrrega o l'accés de diversos enllaços, el bloqueig dels llocs web a Chrome pot ser una bona alternativa i ens pot servir tant en el cas de l'ús dels telèfons mòbils com en el dels ordinadors.

Com es poden bloquejar llocs web a través de Google Chrome?

Per tal de tallar l'accés a algun domini, haurem de seguir aquest procés:

1. Obrir una finestra de l'explorador Google Chrome

Un cop aquí, haurem de cercar l'opció «Personalitza i controla Google Chrome», disponible a la part dreta superior de la pàgina —amb forma d'icona de tres punts col·locats en vertical. Aleshores, es desplegarà una finestra on ens caldrà trobar la «Configuració» i després seleccionar l'opció de «Configuració avançada». Un cop fet això, accedirem a controls ocults.

2. Privadesa i seguretat

Es tracta d'un control que, a l'apartat anterior, estava amagat. Un cop dins, haurem de trobar l'opció «Configuració del contingut», a la part inferior del llistat d'opcions —en concret, la penúltima. Quan haguem clicat aquesta opció, caldrà que anem a «Imatges» i, aleshores, a «Bloqueja» o «Administra excepcions», en funció del sistema operatiu que es tingui.

3. Selecció dels enllaços que ens agradaria evitar

A través del botó «Afegeix», tenim l'opció d'anar afegint tots els enllaços que desitgem evitar.

El bloqueig de llocs web si fem servir Android

Igualment, es pot prevenir l'aparició de finestres emergents a Android, una cosa que sembla que molta gent desconeix. Per tal d'aconseguir-ho, cal seguir aquests passos:

1. Dur a terme la descàrrega del programa anomenat Block Site

Es tracta d'una aplicació de franc que es pot trobar a la botiga de Google i que constitueix una opció perfecta per al bloqueig de llocs web a partir del telèfon mòbil. Si posem el seu nom a la cerca de la botiga, la trobarem de seguida i ens la podrem descarregar.

2. Habilitar l'aplicació Block Site

Un cop desada al mòbil, obrim Block Site i fem clic a l'opció «Habilita», cosa que farà que la tinguem preparada per a l'ús. Quan ja estigui tot a punt, només ens caldrà confirmar a través de l'opció «Entesos».

3. Habilitació de Block Site a partir de l'eina de configuració

Aquesta opció està disponible dins del menú «Accessibilitat» i es pot activar així: fent clic damunt de l'opció i a través de l'activació de l'interruptor que apareix apagat cal que l'arrosseguem d'esquerra a dreta  que podem trobar al seu costat.

4. Obrir de nou Block Site

En cas que hagis procedit al tancament de Block Site, l'hauràs de tornar a obrir i de buscar l'opció +, situada a la banda dreta de baix de la pantalla. A través d'aquesta opció, podràs procedir al 'site' des d'on podràs fer el bloqueig dels llocs web que més et molestin.

5. Fer una selecció dels enllaços amb els quals no vols topar

Si vols prescindir de determinats dominis i finestres emergents, cal que n'introdueixis tota l'URL per a cadascun, dins del camp de text corresponent que es mostrarà a la banda superior de la finestra, a través d'una selecció o de la còpia a mà.

A continuació, caldrà seleccionar el símbol del 'tick' o 'vist' que podem trobar al marge que hi ha a la part superior dreta de la pantalla. Aleshores, acceptem la selecció i els enllaços s'incorporaran al llistat de llocs web bloquejats per BlockSite, que ens seran inaccessibles des del navegador Google Chrome.

Pots aprendre a bloquejar llocs web tant a l'ordinador com al mòbil
Pots aprendre a bloquejar llocs web tant a l'ordinador com al mòbil | Psicología y Mente

Què podem fer en cas que ens calgui desbloquejar aquests llocs web?

Per sort, aquests processos són reversibles sempre que ens calgui tornar a permetre que se'ns mostrin els llocs web que abans havíem decidit bloquejar. Per aconseguir-ho, només ens caldrà fer clic damunt del cubell d'escombraries que apareix en forma d'icona a la part dreta quan introduïm el nom que té la pàgina web.

Bloqueig de llocs web amb un Mac

Els dispositius Mac també permeten l'ús d'aquesta mena de restriccions, tot i que aleshores s'ha de fer com a administradors del compte de l'ordinador. 

1. Obertura del «Terminal»

Aquesta aplicació es troba a Spotlight, només caldrà fer clic damunt de la lupa del cercador i teclejar el nom en qüestió per trobar-la.

2. Escriptura de «sudo nano / etc / hosts»

Es tracta d'un codi que constitueix el comandament amb els arxius 'hosts' que permetran accedir a uns determinats llocs web i que limitaran l'accés a d'altres. Quan haguem acabat, ens caldrà prémer «Enter» i introduir la nostra contrasenya dins del quadre que es mostrarà. De nou, cal tornar a prémer «Enter». Així, podrem continuar amb el procés.

3. Indicació del lloc web del qual farem el bloqueig

Es tracta d'un pas pel qual cal incloure línies noves en cada lloc web que ens haguem decidit prohibir. Caldrà que baixem fins a la part inferior, que premem «Enter» i aleshores que teclegem «127.0.0.1». A més, a la dreta, haurem d'introduir l'enllaç amb «www» i «.com» per tal de poder procedir al bloqueig dels llocs web que desitgem. 

Cal que tinguem en ment que cadascuna de les línies es correspon amb un lloc nou, si no es fa així aquest pas no funciona.

4. Desar totes les modificacions

Un cop hem desat tots els canvis, haurem de sortir de l'editor per tal que el procés culmini de manera satisfactòria.

5. Renovació de la caché que trobem a l'historial

Així, es fa una actualització de qualsevol modificació que s'hagi registrat per tal que el navegador ens bloquegi l'accés als llocs escollits.


Comentaris

envia el comentari