BonÁrea en una imatge d'arxiu

El conegut supermercat que acaba d'anunciar l'obertura de 20 noves botigues a Catalunya

BonÀrea obrirà 20 botigues noves, n'ampliarà 20 més per convertir-les en supermercat i obrirà el nou Cash&Carry de Lleida ciutat

BonÀrea Corporació té previst invertir 140 milions d'euros aquest 2022, un 8% més respecte a l'exercici anterior. Així s'ha informat després de la Junta General d'Accionistes de bonÀrea Corporació celebrada aquest dijous, en què s'han aprovat els Comptes Anuals i l'Informe de Gestió, que han presentat el president, Jaume Alsina, i el conseller delegat, Ramon Alsina.

Així mateix, enguany es destinaran 40 milions per obrir 20 botigues bonÀrea noves, ampliar-ne 20 més per convertir-les en supermercat i obrir el nou Cash&Carry de Lleida ciutat. La Junta també ha acordat mantenir el dividend en els 20 euros per acció així que repartirà 17 milions d'euros entre els 4.132 accionistes, la qual cosa representa el 26% del resultat net de l'exercici.

20 noves botigues

La junta d'accionistes de bonÀrea Corporació va aprovar aquest dijous els comptes de 2021, amb una xifra rècord de 130 milions d'euros d'inversions i de 2.250 milions d'euros de vendes, la qual cosa suposa uns augments del 28% i del 13,4% respecte l'any anterior.

Per altra banda, els resultats nets van ser de 65,5 milions d'euros i el cash-flow net de 106,8 milions d'euros, una disminució del 15% i 9% respectivament a causa de l'encariment dels productes energètics i les matèries primeres que no es van carregar totalment als preus dels productes comercialitzats a les botigues, sinó assumint una reducció dels marges.

BonÀrea enforteix el model

BonÀrea Corporació informa que les bones xifres permeten un any més enfortir un model de negoci totalment integrat en l'àmbit rural per arribar al client sense cap intermediari. Aquest model, afegeixen, permet posar en valor i donar continuïtat a més de 2.000 explotacions ramaderes dels socis, crear 84 llocs de feina nous fins a arribar als 5.745 treballadors a finals de 2021 i generar una activitat econòmica important al seu entorn gracies a les inversions fetes.

Per altra banda, aquest 2022 també es preveu obrir entre 4 i 5 benzineres noves, que se sumaran a les 60 actuals i s'invertiran 25 milions al centre alimentari de Guissona. Pel que fa al centre alimentari a Épila, s'hi destinaran uns 60 milions d'euros per acabar diverses naus. Aquest és el projecte empresarial és gran de bonÀrea i permetrà també tancar a l'Aragó tot el cicle productiu.