Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una rentadora plena amb detergents i diverses cistelles plenes de roba i en primer pla diverses tovalloles amuntegades

El botó de la rentadora que pocs coneixen i que deixarà la roba com el primer dia

Es tracta d'un botó fantasma ideal per deixar la rentadora com a nova

La rentadora és un dels electrodomèstics més importants de la nostra llar. Gràcies a ella, podem mantenir la nostra roba neta i fresca sense haver de dedicar-hi gaire temps ni esforç. Tot i això, sabies que hi ha un botó a la rentadora que pot fer que la teva roba quedi encara millor?

A tots ens encantaria que la nostra roba quedés sempre neta, suau i perfumada. I, a més a més, poder estalviar diners i energia a la rentada. Si aquest és el teu cas, has de saber que hi ha un botó que et permet netejar el calaix del detergent i el suavitzant, una de les parts més brutes i oblidades de l'electrodomèstic.

En què consisteix el botó de la rentadora que pot deixar la roba com el primer dia?

La veritat és que ens trobaríem davant d'un meravellós botó que molts desconeixen, però té un efecte sorprenent. Aquest botó es troba al calaix on s'introdueix el detergent i el suavitzant. Concretament és una petita palanca de color que permet extreure el calaix del tot per netejar-lo a fons.

Una cosa molt important, especialment si tenim en compte que el calaix de la rentadora sol acumular restes de productes, brutícia i bacteris. Tots aquests elements poden afectar el rendiment de l'aparell i la qualitat de la roba.

Muntatge amb rentadora blanca de la marca ASPES
En descobrir l'existència d'aquest botó, aconseguirem extreure'n un element per deixar-lo com a nou | Getty Images, Aspes

Si no netegeu el calaix de la rentadora amb regularitat, correu el risc que s'obstrueixi el pas de l'aigua i del detergent, cosa que pot provocar taques, males olors i una menor eficàcia en el rentat. A més, en no netejar-ho, estàs desaprofitant energia i diners, ja que la rentadora treballa més per aconseguir els mateixos resultats.

Com netejar el calaix de la rentadora correctament?

Per netejar el calaix de la rentadora correctament, el primer que has de fer és prémer el botó fantasma i extreure'l amb compte. Després, pots utilitzar un raspall o una esponja per eliminar les restes de detergent i suavitzant que s'hagin quedat enganxades als compartiments.

Però no n'hi ha prou amb netejar el calaix per fora, també cal netejar-lo per dins, ja que aquí és on s'acumulen més bacteris i brutícia. Per fer-ho, pots fer servir un remei natural molt efectiu: l'àcid cítric. Una substància que té propietats desinfectants, descalcificants i desodoritzants, per la qual cosa és ideal per higienitzar el calaix.

L'àcid cítric es pot trobar en forma de pols o de líquid a qualsevol supermercat o botiga ecològica. Per fer-lo servir, només has de dissoldre una cullerada en un litre d'aigua calenta i abocar la barreja al calaix de la rentadora. Deixa actuar durant quinze minuts i després aclareix amb aigua neta. Tot seguit, veuràs com el calaix queda lluent.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Altres consells per cuidar la rentadora

Tanmateix, netejar el calaix de la rentadora no és l'únic que pots fer per cuidar el teu electrodomèstic i roba. També és convenient seguir altres consells bàsics. Per exemple, renta la rentadora al buit una vegada al mes amb àcid cítric, ja que t'ajudarà a eliminar la calç, els bacteris i les restes de sabó que hi quedi.

També cal evitar utilitzar productes químics, com el vinagre o el bicarbonat, ja que poden danyar les peces metàl·liques de la rentadora a llarg termini. A més, no sobrecarreguis la rentadora ni facis servir més detergent del necessari. Així evitaràs que es formin escumes i residus que puguin obstruir el funcionament de l'aparell.

És aconsellable fer servir programes curts i amb baixa temperatura sempre que sigui possible. Així estalviaràs energia, aigua i diners, i a més protegiràs la roba del desgast. Alhora, assecar bé el calaix, el tambor i la goma de la porta després de cada ús.

Seguint aquests senzills consells, podràs allargar la vida útil de la teva rentadora i aconseguir que la teva roba quedi com a nova cada vegada que la rentis. Recorda: tot comença per prémer el botó fantasma del calaix.