Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb plantes i flors de diversos colors i una bàscula amb una cinta de mesurar

La planta amb poder saciant que ajuda a baixar de pes i calmar l'ansietat

És tan efectiva que fins i tot els mateixos experts recomanen prendre-la

T'imagines consumir una beguda capaç d'ajudar-te a perdre pes, calmar els nervis i dormir millor? Doncs estàs de sort, perquè si pateixes algun d'aquests problemes podràs fer-los desaparèixer. I és que aquesta beguda en qüestió, sí que existeix.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

De fet, té tants beneficis per al nostre organisme que fins i tot els mateixos experts recomanen consumir-la. Per aquesta raó, a continuació et mostrarem la millor manera de treure el màxim profit a les seves propietats. Pren-ne nota!

La planta més beneficiosa que podries consumir, i amb una simple infusió

Per a molts l'arribada de la tardor és una mena d'any nou. És un mes ple de canvis i nous reptes, entre els quals es pot trobar el de perdre pes. I és que, per descomptat, quin mes millor per iniciar aquests objectius que just després d'haver gaudit de l'estiu.

Les vacances és el que té, a la gran majoria de casos. Descontrol, absència de rutines, dinars per aquí i sopars per allà. En definitiva, tot això ens acaba passant factura, i ho podem veure reflectit amb alguns quilos de més.

Tanmateix, tampoc no ens hauríem de privar i encara menys,de gaudir del nostre lleure i temps lliure. De fet, hi ha remeis i solucions que ens poden ajudar per tornar a la rutina i aprimar-nos tot el que hem guanyat.

Però compte, perquè no parlem d'un remei qualsevol: en aquesta ocasió, podem obtenir tots aquests beneficis a través d'una increïble planta natural. Per descomptat, quan descobreixis tot el que et pot oferir, no dubtaràs a consumir-la.

Parlem ni més ni menys que del pericó, una planta la popularitat de la qual està molt estesa per Amèrica Central. Això sí, encara que el seu ús està més normalitzat a l'altra part de l'oceà, també es cultiva a Europa.

Muntatge amb una tassa d'infusió amb flors grogues seques i un cercle amb la flor de la planta pericó
La infusió de pericó té molts beneficis per a la salut | Chamillewhite, New Cox

I centrant-nos més concretament en les seves propietats, has de saber que aquesta planta es pot convertir en la teva aliada més gran a la tornada de les vacances. De fet, si vols treure el màxim partit quant als seus beneficis, t'aconsellem que en facis infusions.

Propietats de les quals et pots beneficiar

Consumir infusions elaborades a base de la planta de pericó pot aportar una infinitat de beneficis al nostre organisme. El primer, tal com comentàvem anteriorment, és ajudar-nos a perdre pes.

Aquesta planta, en tenir un poder saciant increïble, és capaç d'ajudar-nos a controlar i regular la gana. Substituir-la per altres begudes pot ser una excel·lent opció per sentir-nos plens i, alhora, no ingerir un excés de menjar innecessari.

No obstant això, a més de ser efectiva per complir aquest objectiu, el pericó també és ideal per a aquelles persones que pateixen problemes nerviosos. En aquest sentit, si algun dia et sents estressat i nerviós, res millor que recórrer a ella per calmar els nervis.

Muntatge d´una noia feliç i una imatge d´una noia dormint
El seu consum també està indicat per combatre l'insomni | Getty Images, Pixelshot

Una infusió d'aquesta planta pot ser increïblement beneficiosa per a aquest tipus de situacions. El pericó, en actuar com una mena d'ansiolític i sedant, ens ajuda a estar més relaxats i a contenir millor els nervis. Així mateix, també funciona de meravella si volem agafar el son.

I, finalment, un altre dels seus beneficis destacats és, sens dubte, la millora que ens pot produir pel que fa als processos vírics intestinals. Si pateixes problemes com diarrees, vòmits o gastroenteritis, consumir una infusió de pericó pot ser la teva millor opció.

Ara que ja coneixes gran part dels seus beneficis i propietats, t'animem que la consumeixis. Per això, t'aconsellem que posis a bullir mig litre d'aigua, col·loquis la bossa i la deixis bullir durant uns cinc minuts.

Transcorregut aquest temps, retira la bossa i aboca-hi tot el líquid restant en una tassa. Si la deixes refredar durant uns minuts, millor, ja que en aquell moment estarà a punt per prendre. Prova-la i notaràs els seus efectes!