Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una vitroceràmica encesa i un cercle amb un dit tocant la pantalla d'una vitroceràmica

La clau per mantenir la vitroceràmica lluent: quedarà brillant i sense greix

T'expliquem alguns trucs casolans i productes especials que t'ajudaran a eliminar les taques i recuperar la brillantor

La vitroceràmica és un dels electrodomèstics més populars a les cuines modernes, ja que ofereix una sèrie d'avantatges davant d'altres sistemes de cocció. Entre elles, es destaca la facilitat de neteja, l'eficiència energètica i el disseny elegant.

No obstant això, per mantenir la vitroceràmica en perfecte estat, cal seguir una sèrie de consells i trucs que t'ajudaran a evitar les taques, les ratllades i la pèrdua de brillantor.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El primer que cal tenir en compte és que la vitroceràmica és una superfície molt delicada. I és que es pot fer malbé amb facilitat si no s'utilitza el material adequat, o si se li aplica una pressió excessiva.

Per això és important triar bé els utensilis de cuina que utilitzaràs sobre ella, i que els mantinguis nets i secs. A més, cal evitar fregar-los sobre la placa, ja que poden ratllar-la o deixar-hi marques.

Persona netejant amb una esponja la vitroceràmica i cercle groc amb olla i paella
La clau és netejar la vitroceràmica després de cada ús | Getty Images, pisitkhambubpha

Un altre aspecte fonamental és netejar la vitroceràmica després de cada ús per evitar que la brutícia s'acumuli i s'incrusti. Per això, has d'esperar que la placa es refredi del tot, i després passar-li un drap humit amb una mica de sabó neutre o un producte específic per a vitroceràmiques.

D'aquesta manera, eliminaràs les restes de menjar, el greix i les empremtes que hi puguin haver quedat. Però és normal que ens preguntem què fer quan la vitroceràmica presenta taques difícils o restes cremades. En aquests casos, necessitaràs recórrer a alguns trucs casolans que t'ajudaran a recuperar la brillantor i facilitaran la neteja placa.

El truc per mantenir la vitroceràmica com el primer dia

Potser no ho saps, però hi ha una planta originària de la Xina que té propietats netejadores i abrillantadores per a la vitroceràmica. Es tracta de la pedra blanca, també coneguda com a pedra xinesa o pedra màgica. Aquesta planta té una textura semblant al guix, i es pot trobar en forma de barra o de pasta.

Per fer-la servir, només has d'humitejar una esponja suau amb aigua, fregar-la sobre la pedra blanca, i després aplicar-la sobre la placa amb moviments circulars. Veuràs com elimina les taques més difícils i deixa una brillantor espectacular.

Muntatge amb una persona netejant una vitroceràmica i un pot de vidre amb vinagre blanc
Amb un producte natural molt simple podem aconseguir que la vitroceràmica es quedi com el primer dia | Getty Images, Valerii Honcharuk

Altres trucs casolans ideals per mantenir la vitroceràmica lluent

A més de la pedra blanca, hi ha altres trucs senzills que podem aplicar per mantenir la vitroceràmica en perfecte estat. El millor de tot és que es basen en l'ús d'ingredients típics, que probablement tenim ja a casa.

El vinagre

Aquest producte natural té propietats desinfectants i desengreixants, per la qual cosa és molt útil per netejar la vitroceràmica. Només has de barrejar una part de vinagre amb dues parts d'aigua i aplicar la solució sobre la placa amb un polvoritzador. Després deixa actuar uns minuts i retira amb un drap humit.

El bicarbonat

Un altre producte ecològic i econòmic que pots fer servir per netejar la vitroceràmica és el bicarbonat de sodi. Aquest compost té un efecte abrasiu suau, que ajuda a eliminar les taques sense ratllar la superfície.

Per utilitzar-lo, només has d'empolvorar una mica de bicarbonat sobre la placa i fregar amb un drap humit o una esponja suau. Després, aclareix amb aigua i asseca bé. A més del que hem esmentat fins ara, hem de tenir en compte una cosa fonamental: recorda que és imprescindible no moure els estris directament sobre la placa.

Com veus, mantenir la vitroceràmica lluent no és tan difícil si segueixes aquests consells i trucs. Recorda netejar-la després de cada ús, utilitzar els productes adequats i evitar els cops i ratllades. Així, podràs gaudir de la teva placa durant molt de temps.