Una caixera del Lidl dona dos 'trucs' per passar menys temps a la cua

Comparteix les seves recomanacions en un grup de Facebook i es fan virals

Exterior d'un supermercat Lidl
Els consells d'una caixera de Lidl per estalviar temps mentre fas cua | Agència

Si calculéssim les hores que perdem fent cua quan anem a comprar, probablement, ens sorprendríem del temps que perdem al supermercat. I després de la quarantena, encara més, ja que les mesures de seguretat fan que tot sigui més lent. I per descomptat, si som realistes, un dels moments que més odia la població és el fet d'esperar a la caixa. És per això que una treballadora de Lidl ha decidit donar dos consells per tal d'estalviar temps a la cua. 

Té molta lògica que algú que està a l'altra banda, i que és la persona que suporta aquestes llargues cues plenes de males cares, ens faciliti recomanacions de com evitar passar tant de temps esperant i viure aquest moment amb més tranquil·litat. A més, cal tenir present que actualment hem de portar mascareta i, per tant, esperar a la cua se'ns fa més angoixant. Segons informa el diari anglès Mirror, aquesta treballadora de Lidl va compartir en un grup de Facebook dues recomanacions que s'han fet virals a tot el món. 

La clau està en el client: bosses reutilitzables i estar llest per al seu torn

«Som una botiga de descompte, tenim menys personal, el que vol dir que hem de treballar de valent i, per tant, hi ha menys costos de funcionament, de manera que els estalvis es transfereixen al client», diu aquesta caixera en aquest post de Facebook.

A més, aquesta treballadora afegeix que creu que «la clau està a reduir el temps que trigues a treure les teves bosses de plàstic barates i ordenar-les, el temps que fas servir per posar els primers productes en cada bossa, el temps que esperes que escanegi alguns productes mentre en tens d'altres que ja es poden posar dins la bossa. Tot això requereix temps, i en aquest temps podria haver atès al següent client».

Per això, el seu primer consell és prescindir de les bosses i utilitzar carros de la compra, cistelles o bosses reutilitzables grans, i anar posant els productes amb rapidesa. El client ha d'aportar el seu granet de sorra perquè el caixer o caixera pugui fer la seva feina el més eficient possible. La millor manera és, com bé explica aquesta treballadora dels supermercats Lidl, ficar els productes directament al carro o a la cistella i, posteriorment, col·locar-los tranquil·lament en les bosses un cop has pagat.

«Tingues els teus cupons de descompte i les bosses preparades»

Amb la Covid-19, la millor manera de dur a terme aquesta recomanació és portar bosses reutilitzables de casa i anar ficant els productes el més ràpid possible per tal d'evitar que s'amunteguin els productes i es facin cues llargues. Sembla mentida, però aquest consell evita molts conflictes.

En el segon consell que escriu la caixera de Lidl, destaca que és fonamental que el client estigui preparat mentre fa la cua. «Tingues els teus cupons de descompte i les bosses preparades, en lloc de fer-ho un cop ja ha arribat el teu torn i l'hora de pagar».

És fonamental avançar-se al que ja sabem que necessitem. És ideal tenir preparats els cupons de descompte, les bosses i la targeta de crèdit. Evitarem que es facin llargues cues i, així mateix, evitarem que la persona que ens està atenent hagi d'estar aturada durant aquest temps. Un temps valuós tant per a nosaltres (els clients) com per als mateixos treballadors.


Comentaris

envia el comentari