Un mà aguantant una mitja taronja pelada

Quin tipus de joguines es compren a cada regió d'Espanya?

Espanya s'ha convertit en un dels països amb major índex de comercialització de productes sexuals. Es tracta d'una creixent indústria que ha experimentat un important èxit en l’àmbit nacional gràcies a la venda de diferents tipus de joguines sexuals a cada comunitat.

En els darrers anys, la indústria dels productes eròtics ha estat protagonista d'una gran popularitat i èxit comercial entre un nombre cada vegada més ampli de persones en tot el país. Múltiples empreses i botigues dedicades a la venda de joguines sexuals han manifestat el considerable creixement en les seves vendes, tant per part d'homes com de dones.

De fet, segons un estudi publicat per la plataforma ‘Platanomelón’, més del 63% de les espanyoles tenen una joguina sexual a casa. Alguns dels aspectes que han contribuït al creixement d'aquesta indústria han estat la discreció, l’accessibilitat i els amplis catàlegs que s’ofereixen als compradors per part de reconegudes botigues del sector com ‘vivesexshop.

Com es distribueixen les compres de joguines sexuals segons la regió?

A través d'investigacions publicades pel portal ‘El Español’, es poden conèixer quines són les  comunitats autònomes més ‘eròtiques’ d'Espanya. A més a més, la massiva base de dades consultada per aquest mitjà, permet detallar els  tipus de productes sexuals favorits en cada província.  A continuació, resumim els resultats. 

 • Andalusia. Les joguines submergibles i els estimuladors anals són els productes amb més vendes a Andalusia. Tanmateix, les anelles amb vibració per al penis es venen molt bé.
 • Aragó. Aquesta és una altra regió fanàtica de les joguines submergibles, els lubricants i els populars ‘plugs’ anals. A més a més, Aragó es caracteritza pels seus gustos en articles BDSM per als mugrons.
 • Astúries.  Els asturians tenen una gran similitud amb els gustos d'Aragó i Andalusia. Aquesta regió posseeix alts índexs de vendes de productes de dominació, així com les joguines submergibles.
 • Cantàbria.  Les joguines anals, submergibles i els lubricants són les principals opcions. Així mateix, els masturbadors masculins són molt populars.
 • Castella i Lleó.  És la comunitat amb més vendes d'olis de massatges de tot el país. Tanmateix, gaudeix d’un alt consum de submergibles i lubricants.
 • Castella - La Manxa. Aquesta comunitat es caracteritza per l'èxit comercial de les disfresses sexuals. Els estimuladors del punt G també són alguns dels més comprats d’aquesta zona.
 • Catalunya.  Aquesta regió destaca pel tenir el major nombre de compres d’estimuladors anals i vibradors dobles de tot el país.
 • Ceuta. Es tracta d'un lloc molt particular a causa dels alts índexs de compres de productes de cosmètica per l'ús sexual. També són uns grans fanàtics de les boles xineses.
 • Comunitat Valenciana.  Destaca per la seva preferència de vibradors gegants. També els hi agraden els estimuladors anals, submergibles i lubricants.
 • Extremadura. Dos de cada sis compradors demanen vibradors anals, una xifra molt per damunt de la mitjana nacional. Així mateix, els arnesos sexuals són molt freqüents.
 • Galícia. Els estimuladors del punt G són dels productes més comprats a les terres gallegues, com els vibradors i masturbadors.
 • Illes Balears. Els productes sexuals més venuts en les illes són els estimuladors anals de grans dimensions i els vibradors, amb un índex del 25% de totes les compres realitzades.
 • Illes Canàries. Els vibradors amb rotació tenen una gran popularitat, que es reflecteix en la seva taxa de vendes, tenen el 13% del total de totes les compres. Unit a això, les disfresses sexuals, estimuladors de punt G, els ‘plugs’ anals i lubricants, són molt demandats a la regió.
 • La Rioja. El 25% de les comandes giren al voltant dels vibradors i els estimuladors anals. Les boles anals són també preferides en aquesta regió.
 • Madrid. La capital destaca com una de les regions més juganeres i eròtiques de tot Espanya. Entre els articles més comprats en aquesta comunitat es troben els lubricants amb sabors, les joguines submergibles i els estimuladors anals.
 • Melilla. Mostra una gran preferència pels productes BDSM, al costat de la llenceria sexy. De la mateixa manera que altres regions, compren molts vibradors submergibles.
 • Navarra. Aquest és un cas especial, ja que té l'índex de compres més baix de país. No obstant això, en la comunitat són altament fanàtics de la lectura eròtica, de la mateixa manera que dels conjunts de llenceria sensual.
 • País Basc. Encapçala la llista de les comunitats que compren més masturbadors masculins i lubricants anals. Els productes de cura i les joguines submergibles també són els seus favorits.
 • Regió de Múrcia. Finalment, es troba Múrcia. Una regió del país que compta amb un alt índex de vendes de vibradors a distància i per parelles.

Aquests són els principals productes i joguines sexuals de major consum en cada comunitat autònoma de país. Definitivament, són dades de gran rellevància que aconsegueixen reflectir els gustos personals i sexuals de les diferents regions d'Espanya.