Imatge del caldo casolà que aprimar en només set dies

El caldo casolà que aprima en només 7 dies i el pots preparar ràpidament a casa

No et perdis aquest caldo casolà per aprimar-te. Molt fàcil de fer i deliciós!

L'obesitat ha esdevingut una autèntica epidèmia. Malgrat tot, les estadístiques adverteixen que el problema va en augment i les conseqüències de l'obesitat són moltíssimes. De fet, les persones obeses poden veure's afectades tant físicament com psicològicament.

L'obesitat és una malaltia força complicada, difícil de superar i de portar, ja que tendeix a deixar marca per a tota la vida, especialment des del punt de vista psicològic. La vergonya de fer gestos quotidians i les possibles discriminacions condueixen a un gran malestar. Per això, és lògic intentar cercar aliments que puguin facilitar la tasca d'aprimar-se.

Els caldos casolans són útils per aprimar-se?

Durant una dieta d'aprimament, les amanides i els àpats lleugers solen ser els plats principals, però els especialistes recomanen mirar-ne més enllà. Un clar exemple són els caldos, una gran alternativa que aportarà nous sabors a la teva dieta.

A més, aquest aliment no és només valuós pel seu sabor: els caldos de verdura afavoreixen la desintoxicació de l'organisme. Si et preocupa les calories que hi ha en un caldo casolà, has de saber que tot dependrà de si conté verdures i/o carn, a més de la quantitat d'aquestes.

En general, els caldos casolans elaborats únicament amb verdures tendeixen a ser molt més baixos en calories que altres, especialment, si els comparem amb els caldos de pollastre o de vedella. S'estima que els caldos de verdures contenen al voltant de 5-10 calories, mentre que els d'au solen tenir unes 20-30 calories.

No et perdis la nostra recepta de caldo casolà per aprimar-te

Un cop coneguts els beneficis de prendre caldos, no pots continuar dubtant i has de tastar el caldo de col. És una recepta molt senzilla i no trigaràs gaire temps a fer-lo. si introdueixes aquesta sopa a la teva dieta, experimentaràs tots els beneficis de la col, una verdura essencial per al funcionament correcte del nostre cos. A més, mitjançant una sopa la ingesta se't farà més fàcil. Per preparar aquesta sopa, has de comptar amb una sèrie d'ingredients i una cassola.

1. Ingredients

 • 1 litre d'aigua
 • 250 g de pollastre
 • 1 ceba
 • 1 tija d'api amb fulles
 • 1 pastanaga
 • 3 dents d'all frescos picats
 • 3 branquetes de julivert fresc
 • 2 branquetes de farigola seca
 • 1 full de llorer
 • ½ culleradeta de pebre negre molt
 • Sal

2. Elaboració

1. Posa tots els ingredients en una cassola.

2. Deixa'ls bullir fins que la consistència de les verdures sigui tova.

3. Abaixa la temperatura, tapa i cuina a foc lent durant 30 minuts.

4. Un cop transcorregut aquest temps, filtra sobre un plat tot el líquid. Si vols afegir-hi consistència, pots triturar les verdures i el pollastre per posar-lo després a la sopa.

5. Gaudeix de la sopa de col.

Caldo de verdures
Els caldos amb col tenen un elevat valor nutritiu. | Getty Images

Com prendre'l perquè sigui efectiu?

Perquè el caldo sigui realment efectiu per perdre pes, el millor és seguir un programa de desintoxicació de 3 a 4 dies, és a dir, consumir només sopa durant aquest període. A més, pots alternar-ne els ingredients per a aconseguir més eficiència. Tot i això, hem de tenir cura de no excedir els 5 dies de dieta per evitar el risc de deficiència alimentària, sobretot per a aquells que realitzen o segueixen un programa esportiu intens alhora.

A més, no oblidis el més important: per aprimar-se és imprescindible seguir una dieta adequada, rica en aliments nutritius i naturals i, especialment, practicar exercici físic sovint.

Voler perdre pes: una qüestió de salut

Les conseqüències de l'obesitat o el sobrepès no són només mentals, també —principalment— físiques. Per exemple, la diabetis és una de les conseqüències més comunes. Més particularment, la diabetis tipus 2, en què el nivell de sucre a la sang i la insulina són massa alts. L'augment de la insulina provoca l'augment de la gana, cosa que fa que mengem en excés.

També es produeixen malalties cardiovasculars a causa dels dipòsits de greix a les parets internes dels vasos sanguinis. Això afavoreix l'aparició d'hipertensió arterial, insuficiència cardíaca o síndrome d'apnea del son, entre d'altres. Per tant, és normal voler apostar per la teva salut incloent hàbits saludables a la teva vida.