Imatge de la botiga que Mercadona va obrir el passat mes de desembre a la localitat basca d'Hernani

Mercadona anuncia un canvi en un dels seus serveis més populars

D'aquesta manera, la cadena valenciana reduirà 700 tones de plàstic

Mercadona continua avançant en la seva estratègia per a reduir els plàstics, un fet que s'ha vist reflectit en un dels seus últims canvis. D'algun temps ençà, la companyia valenciana està deixant de banda l'ús de plàstics i ja prescindeix de les bosses de plàstic dels seus establiments.

Aquesta vegada, Mercadona ha anunciat un altre gran canvi: ha presentat la seva nova ampolla per a suc espremut, reciclable i elaborada al 100% amb plàstic reciclat.

Segons es pot llegir en la nota de premsa de la companyia valenciana, per a dur a terme aquesta reducció de plàstic, s'estan duent a terme diferents estratègies com podria ser eliminar el plàstic i substituir-lo per altres materials, així com «la reducció, la reutilització o la incorporació de material reciclat per a disminuir l'ús de materials verges». Segons indica, aquest és el cas de les seves noves ampolles per a suc espremut.

El servei de suc de taronja recentment espremut és un dels més populars de la companyia valenciana, que compta amb una màquina que permet ficar en ampolles de tres grandàries, suc recentment espremut. Aquest servei es troba en la secció de Fruita i Verdura de Mercadona i, a partir d'ara, canviarà per sempre gràcies a la seva nova ampolla.

I és que la companyia valenciana ha incorporat en totes les seves botigues la nova ampolla que, com us dèiem, està elaborada al 100% amb plàstic reciclat. Així, Mercadona deixa d'utilitzar 700 tones de plàstic verge de manera anual i contribueix a fomentar l'economia circular i, per tant, disminueix l'impacte ambiental.

Mercadona també destaca que el seu nou envàs és reciclable i, per tant, compleix amb un altre dels compromisos de l'anomenada Estratègia 6.25: que tots els envasos que tenen es puguin reciclar i, així, aprofitar i tenir una segona vida.

Aquestes noves ampolles respectuoses amb el medi ambient es pot trobar en formats d'1 litre, mig litre i un quart de litre, i compten amb un dibuix que indica en quin contenidor han de llançar-se (en el contenidor groc).

L'Estratègia 6.25 de Mercadona

Aquesta estratègia de Mercadona té tres clars objectius per a 2025: el primer és reduir un 25% del plàstic; el segon és que tots els envasos siguin reciclables i, el tercer, és el reciclatge dels residus plàstics que es generen en les seves instal·lacions.

Per a aconseguir aquest triple objectiu, la companyia valenciana està duent a terme 6 accions diferents, entre les quals podem trobar el redisseny en alguns dels envasos, l'adaptació de les botigues i la logística, la gestió de residus...

Segons explica Mercadona, té previst invertir un total de 140 milions d'euros fins al 2025 per a aconseguir tots els objectius que tenen al cap.

El mes de gener van eliminar les bosses de plàstic d'un sol ús en les diferents seccions, tant en botigues físiques com en les compres en línia i a domicili. Ara, les bosses són compostables i es fabriquen arran de fècula de patata.

Mercadona va començar a treballar l'any 2019 en aquesta estratègia «implicant a tots els treballadors de l'empresa en el repte de Continuar Cuidant el Planeta» i, ara, la companyia valenciana compta amb un equip format per treballadors i treballadores de Botigues, Prescripció, Informàtica, Compres, Logística, Financer, Relacions Externes i Obres.

72 botigues 6.25

Per part seva, Mercadona també ha adaptat 72 de les seves botigues d'Espanya i Portugal al model 6.25. Segons indica la companyia, aquest model s'estendrà a tota la cadena durant aquest 2021. L'objectiu d'aquests centres és «escoltar l'opinió de clients i treballadors respecte a totes les accions que l'empresa està desenvolupant».

I és que Mercadona ha rebut més de 5.000 opinions i suggeriments per part de treballadors, treballadores així com per part dels clients. Si vols saber més sobre l'Estratègia 6.25 de Mercadona, pots trobar informació d'interès en la secció 'Cuidemos el Planeta' de la pàgina web oficial de la companyia valenciana.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.