Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana d'un supermercat Carrefour

Carrefour reforça la seva presència a Espanya comprant més de 170 supermercats Supersol

La majoria d'aquests establiments estan ubicats a Andalusia i Madrid
Façana d'un supermercat Carrefour
Carrefour consolida la seva segona posició en la distribució a Espanya  | Europa Press

La cadena de distribució francesa Carrefour ha informat a través d'un comunicat que ha arribat a un acord per adquirir el negoci de la companyia de supermercats Supersol. En concret, l'operació abasta la compra de 172 establiments de la cadena en el mercat nacional, ubicats principalment a Andalusia i la Comunitat de Madrid. L'acord es va començar a gestar a principis de 2020, i s'espera que es consolidi de cara al 2021. 

Expansió de Carrefour

Amb la compra d'aquests establiments, Carrefour accelerarà la seva expansió en conveniència (Express), supermercat (Market) i Supeco, ja que planteja convertit les botigues Supersol en aquests formats. Els supermercats es convertiran eventualment en punts de recollida de comandes, contribuint d'aquesta manera al desenvolupament de l'''ecommerce' de la companyia. 

Carrefour gestiona actualment a Espanya 205 hipermercats, 111 supermercats Carrefour Market, més de 850 Carrefour Express i 25 Supeco, a més a més de tenir la botiga online. Amb la compra d'aquests 172 establiments Supersol, que han suposat un valor de 78 milions  d'euros, la cadena de distribució francesa consolida la seva segona posició en la distribució a Espanya. 

Per la seva banda, Supersol ha assegurat que aquesta operació garanteix el futur de la companyia, ja que l'entrada de Carrefour «aporta el seu 'know-how' internacional i processos avançats que impulsaran el desenvolupament de les botigues del grup». 

Supersol va realitzar un ERO l'any passat que va afectar 294 treballadors i va haver de tancar 18 botigues i 12 peixateries. Actualment disposa de 173 establiments arreu d'Espanya, amb tres magatzems logístics a Madrid, Màlaga i Cadis. La cadena indicava que, després d'una significativa reorganització i nombroses inversions per part dels accionistes, van poder aconseguir «una situació financera saludable». El 2019 van registrar unes vendes netes de 450 milions d'euros. 

No obstant això, el conseller delegat de Supersol, Vygintas Sapokas, ha destacat que és necessari seguir invertint per garantir la continuïtat de les operacions. A més, ha apuntat que no té cap dubte que Carrefour «és el millor operador per assegurar aquesta continuïtat i la competitivitat de les nostres botigues».