Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Carrefour elimina la venda d’electrònica, joieria i basar a França

La cadena francesa decideix centrar-se a millorar les línies de productes alimentaris i suprimir progressivament les seccions dedicades a altres àrees
Carrefour decideix fer un gir al seu model de negoci i suprimir els electrodomèstics | Cedida

 

La innovació i l’adaptació als nous temps són valors que la cadena de distribució francesa Carrefour sempre té presents. Una de les seves estratègies és que els seus productes ecològics i ‘bio’ tinguin cada cop més presència; tanmateix, una altra de les decisions ha estat prescindir de les seccions d’electrònica, telefonia, basar i joieria en els establiments de França, segons informa ‘La Coctelera’.

La cadena ha decidit fer un gir al seu model de negoci a França que, en cas de millorar la rendibilitat de manera exponencial, es podria implantar en altres països com Espanya. La decisió que ha pres Carrefour pretén deixar de vendre electrodomèstics a llarg termini.

  • Més informació relacionada: Polèmica a les xarxes per l'ús excessiu d'envasos de plàstic a Carrefour

Adéu als electrodomèstics Carrefour

Pel que sembla, les seccions de la cadena que no formen part del sector alimentari són les que tenen més pèrdues. Carrefour, d’aquesta manera, vol reduir cada cop més les àrees dedicades a aquests productes, amb l’objectiu de dedicar més espai a l’alimentació. Aquest 2019 ja es produiran els primers canvis: fins a 15 supermercats eliminaran tota la secció d’electrònica.

[predef]catalunya-compres-i-moda-165[/predef]

Carrefour vol eliminar la venda d'electrònica a les seves botigues | Cedida

 

L’objectiu de l’empresa francesa, a llarg termini, és augmentar les vendes i fer-se més lloc dins del sector de l’alimentació, amb la seva gran varietat de productes de marca blanca, aliments ‘bio’ i sense gluten, així com el gran ventall de productes ecològics dels quals disposa.

Un nou concepte de distribució de la botiga

La decisió d’eliminar els electrodomèstics no ha estat en calent: les dades de facturació de la cadena el 2018 ja apuntaven una reducció d’un 7,5% d’electrònica, joieria i basar. Segons ‘Food Retail’, sembla que Carrefour ha decidit consolidar el camí cap a una millora dels productes alimentaris. Com a substitut de la secció d’electrònica en les botigues de França, Carrefour ha decidit que col·locarà una botiga addicional dins d’aquest, com un punt de venda de l’estil ‘Darty’ o Fnac. Aquest nou concepte sembla ser més atractiu que la distribució que Carrefour practicava fins ara.

  • També et pot interessar: Mercadona prepararà pizzes al moment en almenys dotze establiments