Façana d'un supermercat Carrefour

El producte que Carrefour ha retirat de les seves botigues

Un lot de pebrots del piquillo de la marca Carrefour BIO podria contenir «un cos estrany en el seu interior»

Carrefour ha retirat dels lineals de les seves botigues uns pebrots del piquillo ecològics de la marca Carrefour BIO de 165 grams. El motiu de la decisió, segons ha informat la companyia en un comunicat, és que podrien contenir «un cos estrany en el seu interior» per un defecte en el procés de producció. Aquesta alerta només afecta al lot L9289Z, amb codi de barres 560071174446 i data de caducitat 16 de desembre de 2027.

En aquest sentit, com a mesura de precaució, Carrefour recomana «a aquells consumidors que poguessin tenir el producte esmentat a les seves llars, que s'abstinguin de consumir-lo». Així mateix, demanen que el portin a la botiga de la companyia més pròxima al seu domicili per a la seva devolució i abonament». Carrefour ha demanat disculpes pels fets als seus clients, que poden trucar al telèfon 91 489 89 00 per aclarir qualsevol dubte.

La resta de conserves de la marca Carrefour BIO no estan afectats per aquest problema de producció

En aquest sentit, la cadena francesa de supermercats ha assegurat que la resta de conserves de pebrots i altres lots de la mateixa marca «no es troben afectats per aquesta comunicació». Així mateix, els pebrots del piquillo de la marca Carrefour BIO que tenen un número de lot diferent es poden consumir sense cap problema. 

Sobre la qüestió de l'alerta de Carrefour sobre aquest producte, s'ha pronunciat el tecnòleg d'aliments Miguel Ángel Lurueña. En una publicació a la xarxa social Twitter, ha explicat als seus seguidors que aquest «cos estrany» podria ser des d'un tros de pedra o d'insecte, a una fusta o un plàstic.

L'AESAN alerta de la presència de gluten no declarat en dos productes

L'Agència Espanyola de Segueretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat en les darreres hores de la presència de gluten no declarat en dos productes. El primer és una sopa de bròcoli i espinacs de la marca LYO, fabricada a Polònia. Mentre que el segon són uns pastissets Mill d'Anvers de la marca Amgaletta, fabricats a Bèlgica.