Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Xatonada El Vendrell

Un expert en nutrició infantil assenyala el pitjor esmorzar per als teus fills

Juan Llorca destaca els pitjors aliments i ofereix una sèrie d'alternatives senzilles per als més petits de la llar

Els éssers vius han d'alimentar-se per tal de mantenir la seva activitat vital. Però cal destacar la importància de l'alimentació en el creixement i desenvolupament físic de l'infant.

El xef Juan Llorca ha parlat amb 'La Voz de Galicia'. I ho ha fet per facilitar una sèrie de consells sobre quina és l'alimentació més apropiada per als petits de la casa.


El mestre dels fogons assegura que no s'hauria de diferenciar entre una alimentació per a infants i una altra per adults. El motiu: que és la manera de donar exemple i, a més, estalviar temps a la cuina. «A partir del primer any poden menjar de tot, i el millor que podem fer és que tots mengem el mateix», afirma.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Llorca es mostra contundent davant el consum de sucs pel seu alt contingut en sucre i recomana el consum de fruites senceres. En cas de tenir set, aconsella beure aigua i evitar les begudes ensucrades. 

Els aliments prohibits

El xef destaca aliments prohibits com les carns processades, la pastisseria, els fregits o altres productes amb un alt contingut en sucre. És a dir, s'aconsella consumir tots aquells productes que s'allunyin dels ultraprocessats i que segueixin la línia d'una dieta sana i equilibrada.


Pel que fa a l'entrepà per berenar, assegura que és una bona opció per dies puntuals, però recomana el consum de fruites.

Ara bé, en cas de voler fer un entrepà, és aconsellable evitar els embotits. I també apostar per les cremes de fruits secs, els patés vegetals, el tomàquet ratllat amb oli d'oliva o el formatge. «Tot això seria molt millor abans que pernil dolç, gall dindi o mortadel·la», argumenta.

Entre els principals errors que es comet a l'hora de preparar aquests àpats és la part emocional. Ningú vol donar-li als seus fills «un berenar que no els agradi. O que no puguem lluitar amb el fet que no vulguin menjar alguna cosa que és saludable i vagin al llit sense sopar».

Com plantejar l'hora de dinar

Segons un estudi, «els adolescents que comparteixen la taula 3 dies a la setmana amb les famílies redueixen un 35% les possibilitats de prendre drogues. En el cas dels trastorns alimentaris, un 24%. Hi ha molts beneficis en el fet de seure a taula amb la família», informa el xef.

També assegura que és fonamental preocupar-se pel seu dia a dia i que cada àpat es converteixi en una xerrada. Aquest acte «ajuda i fomenta els costums i educació dels més petits de la casa. La idea és sopar, però amb quina intenció? Sopar mentre miro les notícies al mòbil i el meu fill la pantalla de la tauleta?»

O fer-ho diferent i «arribo amb la intenció de conversar amb la meva família, entendre i conèixer-nos? Sopar significa molt més que consumir un aliment».