Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Dona enfadada sobre botiga ametller origen

Un client esclata contra Ametller Origen per un preocupant error: 'És molt greu'

Ametller Origen ha venut un formatge parmesà etiquetat com de llet de cabra, quan és de vaca, suposant un problema per alguns clients

Un usuari ha llançat una acusació contundent contra Ametller Origen després de descobrir un error alarmant en un dels seus productes. L'error en concret era que un formatge parmesà havia estat erròniament etiquetat com a elaborat amb llet de cabra, quan en realitat era llet de vaca. Aquest incident ha causat enrenou entre els consumidors que no poden consumir productes lactis derivats de la vaca.

Un usuari de Twitter, @jlsantos28, va compartir una fotografia del formatge, on clarament es mostrava a l'etiquetatge que estava elaborat amb llet de cabra. En verificar la informació a la pàgina web d'Ametller Origen, s'havia adonat que el producte estava etiquetat incorrectament perquè s'elaborava amb llet de vaca crua. La preocupació del client es va intensificar encara més pel fet que la seva dona està embarassada i havia consumit el formatge.

Un formatge etiquetatge amb els seus ingredients
L'etiquetatge no era correcte | @jlsantos28

El formatge ofert per Ametller Origen està mal etiquetat

Durant l'embaràs, es desaconsella el consum de llet crua de vaca a causa del risc potencial de contaminació per bacteris patògens. Aquests poden ser el Listeria monocytogenes, que pot provocar complicacions greus per a la salut del fetus i la mare. És per això que les autoritats sanitàries recomanen evitar el consum de productes lactis no pasteuritzats durant l'embaràs per prevenir possibles infeccions.

Després de rebre l'avís del consumidor afectat, Ametller Origen va prendre mesures immediates, retirant el producte del mercat i corregint l'etiquetatge per reflectir la seva veritable composició: la llet de vaca. Tot i això, el client va expressar la seva frustració en assenyalar que aquestes accions no revertien el fet que la seva dona ja havia consumit el formatge. A més, manifestava la seva preocupació per possibles conseqüències per al seu sortit i la del bebè en gestació.

Captura ingredients formatge ametller origen
En la web es veu clarament el problema de l'etiquetatge | Ametller Origen

Ametller Origen s'ha posat en contacte privat amb l'afectat

Davant la situació plantejada, Ametller Origen va oferir disculpes públiques al client i va sol·licitar que s'hi posés en contacte de manera privada per abordar l'assumpte de manera específica. A la seva pàgina web, l'empresa descriu detalladament el procés d'elaboració d'aquest formatge. En destaquen el seu caràcter tradicional, les recomanacions per al consum, i, també, l'elaboració.

Efectivament, per crear aquest formatge es fa servir llet de vaca crua, quall, sal i 24 mesos de maduració.