Una muntanya de taps de Coca-Cola

Coca-Cola deixa de vendre una de les seves begudes més icòniques

El refresc va triomfar en els anys 80

Coca-Cola ha deixat de produir i vendre un dels seus productes més icònics. La multinacional d'èxit ha retirat el seu primer refresc sense sucre, el refresc Tab. Aquest refresc, tot i que les persones més joves potser no el coneixen, va ser tot un èxit durant els anys 80, i en l'actualitat encaria es venia però, segons sembla, no ha estat prou.

Coca-cola segueix una nova estratègia de màrqueting

Coca-Cola segueix un pla de reestructuració, que va sorgir a partir de la pandèmia de la Covid-19. En aquest pla de la multinacional s'inclou una nova estratègia de màrqueting, així com retallades de personal, entre moltes altres mesures. Com a resposta a la pandèmia, Coca-Cola s'ha vist obligada a eliminar alguna de les marques amb què treballa (unes 500), i ha optat per desfer-se de les que tenien menys èxit, entre les quals es troba la mítica Tab.

La història de Tab

Aquesta beguda va néixer l'any 1963, i ha anat variant amb el pas dels anys. Al principi, el refresc utilitzava el ciclamat com a edulcorant, malgrat que poc després va ser prohibit als Estats Units, i és per això que aquesta substància va ser substituïda per la sacarina. La beguda no conté sucres, i tampoc cafeïna, i actualment es venia en una llauna de 330 ml o en ampolles de vidre de 200 ml. Era considerat un refresc ideal per a dietes.

Encara que Tab va tenir molt èxit durant alguns anys, aquest es va veure reduït de manera considerable quan va aparèixer la Coca-Cola Light.

Com ja sabem, Coca-Cola sempre ha tingut una molt bona estratègia de màrqueting i publicitat i, al llarg de la història de Tab, el seu eslògan ha anat canviant. Des de 'A Beautiful Drink For a Beautiful People' (una beguda bonica per a gent bonica) fins a 'Tab is back' (Tab està de tornada), són moltes les frases que han representat aquest famós refresc. A més, també ha aparegut en diverses pel·lícules i sèries com podrien ser els Simpsons o '¡Aterriza como puedas!'. Sense dubte, va tenir molt èxit. 

Ara ja no la podrem trobar en cap supermercat. Segons una anàlisi d'Euromonitor International' l'any 2019, Tab va suposar un 0,1% de les vendes globals; un percentatge que queda molt lluny dels que han aconseguit Coca-Cola Zero o Coca-Cola Diet. Malgrat aquestes vendes, la multinacional ha anat allargant la fi d'aquesta icònica beguda, però amb la pandèmia no s'ha pogut prorrogar més. 

Com no, a les xarxes ja s'han fet ressò de la notícia, i els més nostàlgics no han dubtat a expressar la seva tristesa davant la retirada de Tab.