Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'un mosquit.

El remei que has de col·locar a la finestra a l'estiu perquè no entrin mosquits

La seva presència i les seves picades poden arribar a resultar força molestes... Descobreix com allunyar els mosquits

L'estiu és sinònim de vacances, platja, sol, terrassa... però també de suor, picades i, no cal dir-ho, de mosquits. Aquests petits insectes que a priorisemblen passar desapercebuts, poden arribar a ser el nostre pitjor malson en aquestes èpoques.

Et piquen sempre a tu? Possiblement és per una raó

Si hi ha alguna cosa molesta i irritant en aquest món possiblement són les picades de mosquit. I és que no hi ha res més desesperant que sentir aquesta picor en una (o diverses) zones i haver-te de gratar de forma constant per alleujar-la.

Aquest és un dels desavantatges que comporta l'estiu. Aquest grup d'insectes sol aparèixer a les èpoques de més calor, i de vegades sembla que posar-hi fi és impossible. No obstant això, hi ha una sèrie de característiques que poden influir a l'hora que ens piquin més o menys.

Foto d'una noia amb una picada de mosquit.
Saber per què piquen els mosquits pot ser molt útil per evitar-los. | Getty Images

Per exemple, factors com la temperatura corporal o el grup sanguini podrien explicar per què els mosquits piquen més unes persones que altres. Se sap que l'olor que desprèn el nostre cos els podria atreure, per tant el diòxid de carboni i l'àcid làctic tindrien un paper clau.

Tot i això, el nostre grup sanguini també resultaria determinant per ser víctimes o no de les seves picades. Un estudi publicat a la revista científica Journal of Medical Entomology va concloure que les persones amb sang de tipus 0 reben el doble de picades que les del grup A. D'altra banda, les del grup B estarien entre mitges.

Les embarassades també serien un blanc de diana molt fàcil per a ells. Durant l'embaràs els nivells d'estrògens i estriol augmenten, i precisament aquestes hormones són les responsables que les dones en període de gestació rebin més picades.

El remei casolà que mai falla: col·loca això a la finestra

A continuació, veurem un mètode natural que podria convertir-se en el nostre millor aliat contra els mosquits. Optar per això no només farà que els mantinguem lluny de nosaltres, sinó que també estarem evitant l'ús de productes químics, que són molt més agressius per al nostre organisme.

Per començar necessitarem dues coses: vinagre de vi blanc i llimona. Podem fer servir tots dos ingredients junts o per separat, però sigui quina sigui l'opció tots dos et funcionaran: recorda que si hi ha alguna cosa que els molesta és l'olor d'aquests dos productes.

Foto d'unes llimones.
Fer servir la llimona i posar-la en vinagre pot ser un remei molt útil contra els mosquits. | Getty Images

Doncs bé, només has d'agafar un parell de llimones i tallar-les a rodanxes fines i submergir-les en un got ple de vinagre. Un cop fet això, agafa un plat petit, posa les rodanxes a sobre i col·loca'l prop de la finestra.

Si hi ha alguna zona on hi hagi més mosquits, deixa el platet el més a prop possible. Per augmentar les probabilitats que faci efecte aquest remei també el pots posar a més d'un lloc: com més platets amb rodanxes de llimona facis, més s'allunyaran d'aquesta zona.

Altres alternatives que també funcionen

Si encara necessites més recursos per fer front a aquests insectes, a continuació et revelarem un altre truc que també ofereix molt bons resultats: les plantes. Hi ha determinades plantes que t'ajudaran a espantar-los, perquè la seva olor els sol resultar difícil de suportar.

La primera i més famosa és la citronel·la. Actualment, es comercialitzen molts productes que la contenen: cremes, polseres o esprais... Tanmateix, tenir-la en forma de planta et farà mantenir-los a ratlla gràcies al seu efecte repel·lent.

Altres tipus de plantes com la menta o l'espígol també són molt efectives. A més de donar un toc diferent a casa teva, l'olor que desprenen aquestes dues plantes les converteixen en una altra de les millors opcions casolanes contra els mosquits.