Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Foto d'un home amb mal d'oïda.

El secret millor guardat de l'estiu: com evitar que t'entri aigua a les orelles

Segur que t'has enfrontat a aquest problema més d'una vegada

A la platja, a la piscina i fins i tot a la dutxa. Que entri aigua a les orelles és un dels problemes més estesos en qualsevol temporada. Això, a més de resultar molt molest, també pot donar lloc a l'aparició de diversos problemes.

Entre ells, destaquen l'otitis externa, també coneguda com a oïda del nedador, mals d'orelles, així com determinades infeccions. Totes estan relacionats amb l'entrada d'aigua a aquesta zona del cos.

Si te'n vols oblidar, has de començar a posar en pràctica aquests consells. T'assegurem que tornaràs a gaudir de l'aigua sense por que t'entri a l'oïda.

Com evitar que l'aigua t'entri a les orelles

Que entri aigua a l'oïda és un problema que pateixen tant els nens petits com els més grans. No obstant això, no banyar-se no és la solució, de manera que sempre va bé conèixer alguns trucs per evitar-ho.

Una dona amb mal d'orella.
Assecar-te les orelles només sortir de l'aigua t'evitarà molts maldecaps. | Canva

1. Asseca't les orelles només sortir de l'aigua

El primer consell que has de tenir en compte és la necessitat d'assecar a consciència les teves orelles quan surtis de l'aigua. D'aquesta manera, podràs evitar infeccions. Fer-ho és tan senzill com tenir sempre una tovallola neta i seca preparada. Una altra forma de fer-ho, amb compte, és fent servir un assecador de cabells. El pots col·locar a temperatura ambient i guardar sempre una distància d'almenys 30 centímetres.

2. Fes servir taps per evitar l'entrada d'aigua

No obstant això, si vols evitar que t'entri aigua a les orelles d'una forma molt més fàcil i eficaç, una gran idea és fer servir taps per a les orelles. D'aquesta manera, podràs gaudir d'una bona capbussada sense preocupar-te.

Els taps de bany estan dissenyats amb l'objectiu de protegir el canal auditiu perquè l'aigua no hi penetri. Per aquest motiu, són un dels articles més ben valorats pels usuaris i també pels experts.

A més d'evitar que entri l'aigua, també són una barrera contra el clor o altres productes químics de les piscines. Com a dada, es poden aconseguir de diferents mides.

Així pots fer servir els taps perquè compleixin el seu objectiu

Aquelles persones que pateixen d'otitis freqüents haurien de fer servir taps de bany per evitar que l'aigua entri a les orelles. També aquelles que tenen perforació timpànica o que tenen un drenatge al timpà. Per utilitzar-los amb seguretat, només els has de col·locar durant el bany. Després, s'han de retirar i eixugar la zona amb una tovallola neta.

Si vols un extra de protecció, pots cobrir els taps amb un apòsit especial. Aquest tipus d'apòsits són adhesius i transparents, així com hipoal·lergògens i impermeables. Eviten que el tap surti i que l'aigua entri.

Foto d'un metge mirant les orelles a una nena.
És recomanable visitar l'otorrino abans d'anar a la platja o a la piscina. | Getty Images

La cera, un protector natural per evitar aigua a l'orella

Cal tenir en compte que, encara que pugui semblar un problema, la cera de l'oïda funciona com una protecció natural. Evita, entre altres coses, que la brutícia entri a l'orella, així com l'aigua.

En cas que tinguis taps, no els intentis treure fent servir bastons de cotó, ja que no és el mètode més recomanable. El millor serà fer una visita a l'otorrino abans d'anar a la platja o a la piscina perquè netegi la zona sense por de patir infeccions.

Com pots veure, evitar que entri aigua a l'orella pot ser més senzill del que penses. Aquest estiu, la solució és a les teves mans. Fes-te amb uns taps o segueix les indicacions d'assecatge perquè l'aigua no es converteixi en un problema.