Imatge d'una noia passant molta calor dins d'un cotxe

El truc japonès per refredar ràpidament el cotxe a l'estiu: funciona sempre

Descobreix el truc definitiu per refredar ràpidament el teu vehicle a l'estiu

La calor que regna en aquests moments no ha de ser enemic del teu cotxe, sempre que segueixis unes senzilles regles. El sistema de refrigeració, els pneumàtics, la bateria... Però hem de començar desacreditant un mite: el cotxe no es fondrà ni explotarà sota els raigs abrasadors del sol d'estiu!

Això és degut principalment al fet que els fabricants han estat invertint en extensos programes de recerca i proves durant dècades. Així doncs, el fred, la calor, la pluja, el vent no tenen gaires efectes sobre l'automòbil.

Alguns passos clau per controlar la temperatura

Però, abans de saber de quina manera podem refredar l'interior del nostre cotxe ràpidament, coneixerem què hem de fer per refredar-lo en general. Pren nota:

1. Compte amb la temperatura

El primer senyal d'advertiment és l'agulla de temperatura del motor. La temperatura considerada normal d'un motor de combustió és d'uns 90 °C. Així, has de saber que, poques vegades, augmenta els 100 °C de temperatura.

Tot i això, quan aquesta temperatura supera els 120 °C, ens trobem davant d'un sobreescalfament. I, a més a més, el més habitual és que aparegui una llum d'advertència de color vermell al tauler. Si això passa, és un senyal que indica problemes de temperatura. Només hi ha una alternativa: aturar el cotxe abans que pugui acabar sent molt tard.

Imatge d'un home revisant el motor d'un cotxe
Revisar el vehicle de forma regular és fonamental | Getty Images

2. Busca una fuita

La causa més comuna que fa que el nostre cotxe se sobreescalfi tendeix a ser un problema relacionat amb la fuita de refrigerant. Si és així, es recomana revisar encaridament el nivell del líquid, ja que serà un senyal de la presència d'una possible fuita.

La presència de líquid a terra serà prova addicional, però aneu amb compte, no obriu la gerra de refrigerant si el seu automòbil està calent. El líquid sota pressió podria cremar-ho. Una mànega es pot esquerdar i acabar presentant una fissura.

3. Revisa el radiador i el termòstat

La funció del radiador és dissipar la calor transportada pel refrigerant. Però, a mesura que passen els anys, el radiador també es podria acabar obstruint. Sí, perquè simplement ja no és capaç de refredar el líquid. Però, no hi ha problema, ja que es pot solucionar netejant amb un raig d'aigua o aire comprimit.

Per altra banda, revisar el ventilador també és imprescindible. A més, no et pots oblidar del termòstat: un altre element important, ja que ajuda el motor a assolir la seva temperatura freda ideal. Així mateix, evita que el refrigerant passi a través del radiador per refredar-lo.

Imatge d'una mà davant l'aire condicionat al cotxe
Recordeu revisar alguns elements com el radiador i el termòstat| Getty Images

Quin és el truc japonès per refredar el nostre cotxe ràpidament?

Com hem vist, la calor pot jugar males passades al nostre vehicle. Fins i tot pot acabar sent perillós per a la nostra salut, ja que pot provocar possibles descensos de la pressió arterial i la somnolència.

Per això sempre es recomana mantenir fresc l'interior del vehicle, especialment a l'hora d'evitar tots aquests inconvenients. Però, en què consisteix veritablement el truc japonès que ajudaria a refredar el nostre cotxe ràpidament?

Primer baixa la finestra. Després torna al vehicle i tanca la porta (del costat del conductor) cinc vegades seguides. També et pots ajudar d'un termòmetre i ubicar-lo a l'interior del vehicle.

Només has d'obrir una de les finestretes, que actuarà com el flux d'aire fresc útil per intercanviar l'aire calent que s'ha acumulat a l'interior, per un altre de més fred que procedeix de l'exterior.

Un cop tinguem la finestreta oberta, hem d'obrir i tancar la porta contrària (això sí, amb la finestreta tancada). Quan disposem d'un termòmetre podem controlar com i quant baixa la temperatura. D'aquesta manera, ho farem tantes vegades com calgui, fins que la temperatura es redueixi veritablement.