Una dona prenent una infusió

Els grans beneficis del té: lluita contra els tumors i ajuda a perdre pes

Està ple de propietats antiinflamatòries i anticancerígenes

A tots ens agrada sentir-nos bé no sols per dins, sinó també per fora. Tenir cura de la nostra salut és el millor regal que ens podem fer a nosaltres mateixos, sobretot si utilitzem els millors superaliments.

I és que precisament, n'hi ha un que funciona de meravella. Es tracta d'una beguda que està plena de beneficis, i el millor de tot és que és molt fàcil d'aconseguir. Vols saber de quina es tracta? Ho veurem!

El te que hauries d'incorporar tan sí com no a la teva dieta

És evident que l'alimentació juga un paper clau per a la nostra salut. De fet, són cada cop més els estudis científics que així ho demostren. Mantenir una dieta sana, variable i equilibrada és la millor opció per tenir cura del nostre organisme.

Imatge d'una tass transparent amb te negre
El te negre té múltiples beneficis pel nostre organisme | Getty Images

Ara bé, hi ha certs aliments que poden potenciar, encara més, el nostre benestar. I això és el que passa precisament amb el que et portem a continuació. Es tracta ni més ni menys que del te negre.

Moltes persones ja ho hauran provat, però potser d'altres encara no. Sigui quina sigui la teva situació, així que descobreixis les propietats i els beneficis que et pot aportar... Segur que l'incorporaràs a la teva dieta!

I és que el te negre, sens dubte, no és una beguda qualsevol. Es tracta d'una de les infusions més populars a tot el món, l'origen de les quals el trobem a la Xina. A més, també és una de les begudes més representatives de la cultura japonesa.

Però cultura a part, el que podem destacar d'aquest te són la quantitat de beneficis que pot aportar al nostre cos. A grans trets, se sap que el consum de te (en general) millora la salut i contribueix a pal·liar o reduir el risc de patir algunes malalties.

Foto d'un metge apuntant en un full
Consumir te negre redueix el risc de patir malalties cardíaques i cerebrals | GETTY IMAGES

En el cas del te negre, per exemple, podem dir que és ple de vitamines, compta amb molt poques calories i a més és una font increïble d'antioxidants. Però per si no n'hi hagués prou... també hi trobem propietats antiinflamatòries i anticancerígenes.

Què vol dir això? Doncs bé, un estudi elaborat al Regne Unit, on van participar més de 490.000 persones entre 40 i 69 anys, va demostrar que consumir aquest te podria reduir el risc de mort.

Per arribar a aquestes conclusions, es va fer un qüestionari i un seguiment als participants durant 11 anys. Els resultats van determinar que aquells que bevien almenys dues tasses al dia de te negre havien reduït el risc de mort entre un 9% i un 13%.

Així mateix, també es va demostrar que el seu consum estava associat a un nombre menor de xifres respecte a patir malalties cardíaques i cerebrals. Com pots observar els beneficis són importants, encara que no són els únics.

Bàscula de bany amb funció de veu, a la venda a Lidl
Aquest te també és ideal per perdre pes i aprimar-se | Lidl

Altres beneficis i propietats

A més de reduir el risc de patir determinades malalties, el te negre també és una beguda ideal per perdre pes. En aquest sentit, el consum ens pot ajudar a inhibir la digestió, promoure el metabolisme, disminuir l'acumulació de lípids i bloquejar els processos patològics de l'obesitat.

A tot això, també cal sumar-hi l'efecte diürètic que té, ja que gràcies a ell és possible eliminar la retenció de líquids. Evidentment, i a més d'això, és millor combinar la seva ingesta amb la pràctica habitual d'exercici.

Però per si no n'hi hagués prou, també hauries de saber que el seu contingut en cafeïna (això sí, sempre de forma moderada) pot ajudar a millorar l'atenció i l'activitat cerebral. D'altra banda, si ets una persona que pateix pressió arterial baixa, el consum també t'ajudaria a augmentar-la una mica més.

Pel que fa a la salut òssia, s'ha descobert que la seva ingesta també ajudaria a enfortir els ossos. En aquest sentit, les persones que pateixin malalties com l'osteoporosi, per exemple, es podrien beneficiar del consum.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!