Molts mosquits a l'aigua

La planta que espanta tots els mosquits de casa i hauries de comprar avui mateix

La pots adquirir a qualsevol botiga botànica i és molt efectiva per atrapar aquests molestos insectes

Per a molts, l'estiu és sinònim de joia, vacances i bon temps. No obstant això, aquesta estació de l'any també porta una cosa que a molts no els agrada, i són... Els mosquits! Però calma perquè tenim una bona notícia.

Per sort, la natura sovint ens ofereix solucions increïbles per als nostres problemes. I en el cas dels molestos mosquits, la seva enemiga natural és una planta que es pot comprar fàcilment a molts llocs. Així que, si vols espantar aquests insectes de casa teva, segueix llegint perquè no te'n penediràs.

La planta fàcil d'aconseguir que espanta els mosquits de qualsevol casa

Si mai t'havies preguntat si hi ha alguna forma natural de desfer-te dels mosquits, la resposta és que sí. Es tracta una solució molt efectiva a l'hora de mantenir allunyats els insectes, i són ni més ni menys que les plantes carnívores.

Aquest tipus de plantes presenten un mecanisme d'alimentació molt curiós, que fa que siguin idònies per mirar d'espantar aquest tipus d'insectes. Normalment, atrauen mosques i mosquits gràcies a la brillantor de les seves flors.

Imatge d'una planta carnívora
Les plantes carnívores són molt eficaces per evitar els insectes | Getty Images

Quan algun insecte està voletejant prop de la planta, aquesta procura captar la seva atenció, fins a aconseguir que es col·loqui a la seva 'boca'. A partir d'aquí, la vida de l'insecte està sentenciada: algunes plantes es tanquen i atrapen el menjar, mentre que d'altres simplement ofeguen els insectes.

Les plantes carnívores no tenen un aparell digestiu com a tal, sinó que utilitzen un altre mètode per pair les seves preses. Aquest es basa en la secreció de substàncies químiques que aconsegueixen descompondre l'insecte que han caçat. D'aquesta manera, van absorbint a poc a poc la seva presa, alimentant-se durant llargs períodes de temps.

La més coneguda: la Dionaea muscipula

Si hi ha una planta carnívora que gairebé tothom coneix, aquesta no és altra que la famosa 'venus atrapamosques'. Es tracta de la Dionaea muscipula, una de les plantes més útils a l'hora d'eliminar els insectes de qualsevol casa.

Imatge de diverses plantes carnívores
Aquesta planta és molt efectiva per acabar amb els molestos mosquits | Getty Images

Les seves fulles en forma de 'boca' estan plenes de pèls que són sensibles a la pressió. D'aquesta manera, quan un insecte es posa damunt seu, la fulla es tanca i l'immobilitza.

Aquesta planta, igual que qualsevol altra, necessita unes cures mínimes. De l'única cosa que t'has de preocupar és de regar-la regularment i d'assegurar-li unes temperatures òptimes. Del menjar, ja s'encarregarà d'obtenir-lo.

Quines altres alternatives funcionen per espantar els mosquits?

A més de les plantes carnívores, avui dia trobem també moltes altres solucions contra els mosquits.

1. Olis essencials

Imatge de prop de diverses plantes d'espígol
L'olor que desprèn l'espígol espanta els insectes  | Getty Images

És un dels remeis casolans més efectius contra els mosquits. Algunes aromes com l'eucaliptus, l'espígol o la citronel·la aconsegueixen espantar la seva presència i pots comprar-los a qualsevol botiga o fer-los tu mateix.

2. Espelmes

De la mateixa manera que els olis, les espelmes desprenen unes aromes que són força incompatibles amb aquests insectes. Pots adquirir espelmes que continguin les olors que t'hem comentat a l'últim punt, però et recomanem la citronel·la, ja que és un dels millors repel·lents que existeixen.

3. Herbes aromàtiques

Si a més de voler donar-li un toc decoratiu a casa teva, vols mantenir a ratlla els mosquits, aquesta potser és la millor opció. Algunes herbes com el romaní, el llorer o la menta són molt efectives per allunyar molts insectes. Prova de fer un ram amb aquestes fulles i col·loca'l en un test!

imatge d'un munt de fulles verdes seques de llorer
El llorer és una planta aromàtica que no agrada gens als mosquits | Getty Images

T'animes amb les plantes carnívores?

Si vols evitar que els mosquits t'arruïnin l'estiu, prova d'utilitzar olis, espelmes aromàtiques o repel·lents. Però si qualsevol d'aquestes opcions us falla, us recomanem les plantes carnívores.

No t'espantis pel nom que tenen, ja que encara que moltes pel·lícules ens han ensenyat que mengen carn, els únics que han de témer aquesta planta són els mosquits.