tasses de te

El te ideal per eliminar els gasos i oblidar-te de la molesta retenció de líquids

Les seves propietats fan que sigui el millor aliat tant per a la nostra salut com per al nostre físic

T'imagines un remei casolà que no només elimini els gasos sinó que també t'aporti moltíssims altres beneficis? Doncs has tingut sort, perquè en realitat existeix.

Ja te'n pots anar oblidant d'aquells malestars estomacals que tant ens turmenten. Quan et trobis en una situació incòmoda per culpa dels gasos, el millor que pots fer és recórrer a un mètode que mai no falla: un te.

Però no es tracta de qualsevol te, sinó que aquest presenta múltiples beneficis per al teu estómac. A més d'acabar amb els gasos, t'ajudarà a perdre pes i treure't de sobre aquests quilos que sobren. Descobreix a continuació quin i la teva vida canviarà per sempre!

Persona amb mal de panxa
Els gasos estomacals poden amargar-nos els dies | Getty Images

 

Un ventre pla de forma natural és possible

El te de què parlem s'elabora amb una planta que molts defineixen com la millor aliada de la nostra panxa: la farigola. A més de les seves propietats aromàtiques i medicinals, a l'antiguitat també s'utilitzava per tractar diferents malalties.

De tots els seus usos, un dels més famosos és el de millorar la nostra digestió. Tot i això, el seu component diürètic també és ideal per baixar de pes i acabar amb la retenció de líquids.

La farigola, una planta única

De totes les tisanes naturals que existeixen, avui parlarem de la farigola. A més de ser una herba molt apreciada a la cuina, també és un dels millors remeis naturals per aprimar-se.

La tisana de farigola, a través del seu efecte diürètic, estimula la micció. Aquest fet facilita que mitjançant l'orina puguem eliminar les toxines i prevenir infeccions del sistema urinari.

Farigola
La farigola és una planta amb propietats aromàtiques i medicinals | Getty Images

Com pots deduir, el seu consum et pot ajudar a orinar amb més freqüència, fet que alhora comporta l'eliminació de la retenció de líquids. Si prens infusions de farigola, a més d'eliminar els gasos, també podràs lluir un ventre pla aquest estiu. I com pots veure, gairebé sense esforç!

Com preparar la infusió de farigola?

Per preparar la infusió de farigola cal escalfar un cassó d'aigua, i, quan comenci a bullir, afegir una culleradeta de farigola. Quan ho facis, abaixa el foc al mínim i deixa-ho bullir durant quinze minuts.

Un cop fet això, deixa reposar la infusió almenys durant deu minuts i després s'ha de colar. D'aquesta manera, estarà a punt perquè la beguis. Tot i que és evident que les propietats d'aquesta planta són indiscutibles, cal recordar que tampoc no s'ha d'abusar del seu consum.

També és important tenir en compte que, si bé és cert que aquesta infusió pot ajudar-te a reduir panxa, no és l'única cosa important per aconseguir un ventre pla. El millor que pots fer és complementar-la amb una alimentació equilibrada i amb activitat física regular. Combinant tots aquests factors obtindràs millors resultats.

La farigola té més propietats

Encara que sigui un gran aliat a l'hora de perdre pes, la farigola és una planta que presenta moltíssimes més propietats per a la nostra salut. Un dels usos més reconeguts, a més de la funció diürètica, és la seva eficàcia contra els problemes respiratoris.

Infusió
La infusió de farigola t'ajudarà en moltíssims aspectes | Getty Images

Aquesta herba té propietats antitussígenes, antiespasmòdiques i expectorants, cosa que alleuja la irritació de les vies aèries i ajuda a expulsar mocs i flegmes. També és un gran remei antiinflamatori, ja que el seu contingut en polifenols té propietats que ajuden a la desinflamació.

Una cosa també a destacar de la farigola és que conté timol, un dels seus olis essencials. És un desinfectant que ajuda a reforçar les nostres defenses. I a més, és una herba ideal si el que volem és relaxar-nos.

Beure aquesta infusió ajuda a disminuir l'ansietat i la tensió, i si la prens abans de dormir t'ajudarà a agafar millor el son. Com pots veure... Els seus beneficis són infinits! Segur que ja no et faltaran motius per incorporar-la a la teva dieta.