Charter, la franquícia de Consum, ha obert 24 supermercats fins a agost, xifra que representa el 83% de les previsions per a tot l'any, un exercici que espera acabar amb un creixement del 8,3%. La Comunitat Valenciana (9) i Catalunya (7) concentren la majoria de les obertures, per davant de Múrcia (4), Castella-la Manxa (3) i Andalusia (1).
A Catalunya les obertures es concentren a la demarcació de Barcelona i Girona
A la Comunitat Valenciana hi ha set noves botigues a la província de València: Càrcer, tres a València capital, Bétera, Tavernes de la Valldigna i Aldaia. Les altres dues estan a Bigastre (Alacant) i Rossell (Castelló). A Catalunya les set obertures estan concentrades a la província de Barcelona: Sant Boi de Llobregat, Terrassa, dos a Barcelona capital, Sant Joan dels Abadeses i Sabadell.
A la Regió de Múrcia les obertures han estat a Múrcia capital, Mazarrón, Lorquí i Molina de Segura; mentre que a Castella-la Manxa, de les tres obertures, dues han estat a la província de Conca (Valeras i Honrubia) i una en Cases de Juan Núñez (Albacete). Del seu costat, Andalusia compta amb un nou Charter a la Porta de Segura (Jaén).
Arribar a poblacions on no surt viable tenir un gran supermercat
La franquícia suma així més de 6.400 metres quadrats de sala de vendes i aconsegueix els 319 supermercats a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Castella-la Manxa, Múrcia, Aragó i Andalusia. Amb Charter, la cooperativa tracta de donar servei a les petites poblacions i barris urbans que no disposen de població suficient per a la implantació d'un gran supermercat, a més de generar un vincle de col·laboració amb el comerç tradicional de cada zona.
Consum seguirà potenciant la marca Charter amb més obertures, també a Catalunya
De cara a 2020, la previsió és mantenir el ritme d'expansió amb unes 29 obertures a l'any, principalment a la Comunitat Valenciana, Catalunya i Castella-la Manxa. Les expectatives de vendes continuen sent optimistes: Consum espera superar els 346,8 milions d'euros de vendes a la seva franquícia, la qual cosa suposa un 8,3% de creixement respecte a 2019.