El millor i el pitjor tomàquet fregit que pots trobar al supermercat

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha realitzat una llista amb els tomàquets més sans

Tomàquets de pot
Aquests són els millors i pitjors tomàquets de pot del mercat | Catalunya Diari

L'Organització de Consumidors i Usuaris ha compartit la llista dels millors tomàquets de pot del mercat. El tomàquet fregit és, amb permís del quètxup i la maionesa, una de les salses més populars  i adquirides del supermercat.

Es tracta d'una recepta que complementa multitud de preparacions culinàries i que pot ser una alternativa saludable fins i tot havent estat processada i elaborada de manera industrial. Així ho demostra una anàlisi que acaba de realitzar l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) sobre 113 mostres de tomàquet de pot, 79 d'elles de tomàquet fregit.

«La major part dels productes analitzats obté una qualificació A o B en el sistema Nutriscore», ha assegurat l'OCU. És a dir, es tracta d'aliments amb un bon perfil nutricional, que poden formar part d'una dieta saludable sense cap problema sempre que vigilem alguns aspectes. «Encara que l'opció d'una salsa elaborada en la llar és preferible, els productes processats analitzats no porten excessos de sucre, greixos o sal», ha afegit.

Els millors tomàquets fregits

Segons l'anàlisi realitzada pels especialistes de l'organització, el millor tomàquet fregit dels supermercats espanyols és el Sofregit Casolà de la marca Gallina Blanca, que obté la màxima puntuació dins d'aquesta varietat. Es tracta d'un producte que presenta un contingut mitjà de greixos, baix de greixos saturats i mitjà de sucre i a més, està elaborat amb oli d'oliva verge extra.

Auchan (Alcampo) Tomàquet triturat Categoria Extra

Aquesta salsa de tomàquet que podem comprar en el supermercat Alcampo encapçala la selecció amb una puntuació de cinc estrelles. El contingut en greixos en nul, i 100 grams ens aporten 27 kcal d'energia. El seu preu ascendeix a tan sols 0,69€.

Auchan (Alcampo) Tomàquet triturat Categoria Extra
Aquest és el millor tomàquet del mercat | OCU

El Corte Inglés Bio Tomàquet triturat

La segona en la llista la podem aconseguir en els supermercats del Corte Inglés. Amb una puntuació de cinc estrelles, per cada 100 grams compta amb un 0,5 de greixos, que continua suposant un contingut molt baix. L'aportació energètica és de 25 kcal cada 100 grams i l'envàs de 660g val 1,83€.

Tomàquet El Corte Inglés Bio triturat
El tomàquet Bio triturat d'El Corte Inglés és un dels millors segons l'OCU | OCU

Orlando Tomàquet Natural triturat Extra a l'estil casolà

Orlando Tomàquet Natural triturat Extra se situa en la tercera posició i aporta 19 kcal i 0.2 grams de greix per cada 100 grams. Es pot aconseguir en diversos supermercats com Carrefour pel preu de 1,06€.

Celorrio Tomàquet triturat

La quarta salsa del llistat té el mateix contingut en greixos que la primera: és nul. És la que té l'aportació d'energia més baix, amb 18 kcal cada 100 grams i el seu preu de mercat és de 0,72€.

Celorrio Tomàquet triturat
Aquesta és el quart tomàquet de la llista | OCU

Apis Tomàquet 100% Natural triturat

El número cinc de la llista, que té també cinc estrelles, aporta 0,1 grams de greix i 17kcal per cada 100 grams. El recipient de 800g es pot aconseguir en el supermercat del Corte Inglés per 0,75€

El pitjor tomàquet fregit

Així, en l'extrem oposat es troba el tomàquet fregit casolà de la marca Juan Ranas, la valoració de la qual és «acceptable», segons els experts, però ocupa l'últim lloc del rànquing elaborat per l'OCU

Per tant, l'OCU considera que hi ha 78 varietats en els supermercats que tenen una major qualitat que aquest, que posseeix un contingut mitjà de greixos (7,7 grams per cada 100), un contingut baix en greixos saturats (1,2 grams), i mitjà en sucres (9,4 grams). A més, l'entitat també assenyala que posseeix un excés de sal, amb 1,59 grams per cada 100.


Comentaris

envia el comentari