Una noia passa per davant d'una de les botigues de Bershka a Madrid

Les marques Bershka, Massimo Dutti i Pull&Bear, les més afectades pel tancament de botigues d'Inditex

La companyia, que ha registrat pèrdues per primera vegada en la seva història, impulsa una important reestructuració del seu negoci

El tancament de botigues que Inditex va anunciar el passat mes de juny per fer front a la crisi del coronavirus afectarà especialment les marques Bershka, Massimo Dutti i Pull&Bear, segons ha avançat aquest dilluns 'El Confidencial Digital', citant fonts de la companyia. L'empresa té previst el tancament d'entre 1.000 i 1.200 establiments arreu del món fins al 2021, de les quals entre 250 i 300 a Espanya.

Segons la companyia d'Amancio Ortega, que compta amb una xarxa d'unes 7.000 botigues a tot el món, les vendes d'aquests establiments que abaixaran la persiana es recuperaran en botigues properes o a través de la venda telemàtica.

Inditex perd 409 milions d'euros en el primer trimestre de 2020

Per primera vegada en la seva història, Inditex va presentar pèrdues durant el primer trimestre de 2020. Així, la crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha suposat per la companyia uns comptes negatius de 409 milions d'euros, un fet que ha provocat un pla de reestructuració que tancarà més d'un miler d'establiments.

Una de les marques més afectades pels tancaments serà Bershka, la segona cadena de botigues de la companyia, per darrere de Zara. Durant el 2019, Bershka va sumar unes vendes de 2.384 milions d'euros, amb un benefici de 349 milions d'euros abans d'impostos. Per la seva banda, Massimo Dutti va registrar vendes per valor de 1.900 milions d'euros i un benefici de 282 milions. 

El tancament de botigues, però, no suposarà acomiadaments a la companyia d'Amancio Ortega. Segons ha explicat Inditex, la plantilla es mantindrà, oferint nous llocs de treballs als empleats dels establiments que tanquin.

Més pes a les vendes per internet

L'estratègia d'Inditex implica impulsar la digitalització de les botigues i donar més pes a les vendes per internet. L'objectiu de la companyia és que el negoci telemàtic, que va arribar al 14% durant el 2019, suposi un quart de la facturació del grup. En aquest sentit, des de l'empresa reconeixen que Bershka, Massimo Dutti i Pull&Bear han mantingut les seves vendes a través del web durant el confinament.

Per tal de donar un impuls al negoci telemàtic, Inditex implantarà novetats tecnològiques per tal de millorar l'experiència de compra. Per tal de fer-ho realitat, la companyia invertirà 2.700 milions d'euros.