Persona aguantant una regadora

La coneguda planta de jardí que millora la digestió i protegeix la pell: un tresor

Es tracta d'una planta molt coneguda i que ofereix grans beneficis

Les plantes, de la mateixa manera que els arbres i la resta de vegetació que podem trobar, són sinònim de vida. Ens proporcionen aliments, oxigen, i perquè no dir-ho... Un paisatge realment increïble per a la nostra vista!

Cada vegada són més les persones que decideixen tenir plantes a casa seva. De fet, n'hi ha una de molt coneguda i tradicional que està plena de beneficis. Quan descobreixis tot allò que et pot aportar, segur que la voldràs tenir a casa.

Una planta tradicional que ja feien servir els nostres avantpassats

Que les plantes ens proporcionen una gran quantitat de beneficis és més que evident. A més de ser indispensables al nostre ecosistema, també s'han arribat a utilitzar amb fins medicinals.

Només cal fer la mirada enrere per comprovar com abans, quan la ciència i la medicina no estaven tan avançades, els nostres ancestres recorrien a les herbes medicinals. Moltes vegades, el seu ús estava indicat per tractar una infinitat de malalties i afeccions.

Aloe Vera
L'àloe vera és una planta amb múltiples propietats | Getty Images

Amb el pas dels anys, però, aquesta tendència realment no ha canviat tant. Tot i que ara les persones disposem de medicaments i vacunes, les plantes i les seves propietats segueixen estant presents al nostre dia a dia.

Segur que coneixes algú que té algun hort o jardí on les cultiva. Això no t'hauria d'estranyar, especialment quan descobreixis les raons per les quals molta gent ho fa.

Així doncs, entre la gran varietat i tipus de plantes que existeixen, n'hi ha una que realment segueix sent molt popular: l'àloe vera. Algunes civilitzacions, com les egípcies, ja la feien servir per momificar o tractar problemes d'asma. Tot i això, ara també es considera un «superaliment».

Aquesta planta ens acompanya des de fa centenars d'anys. Són precisament les propietats medicinals les que l'han tornat tan coneguda i famosa. Per aquesta raó, avui dia es considera una de les plantes més indicades per tractar diferents problemes de salut.

Foto d'una fulla d'àloe vera tallada i un pot al costat
L'àloe vera pot ser molt útil per la digestió | GETTY IMAGES

Juan García Gavín, dermatòleg de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, afegeix el següent: «L'àloe vera és un fitonutrient amb 75 ingredients actius amb efectes beneficiosos sobre la pell».

L'àloe vera és la millor planta per tractar els problemes de la pell. El seu efecte calmant, antisèptic, hidratant i fins i tot protector contra els raigs ultraviolats fan que moltes persones la utilitzin com a remei natural.

Però per si no n'hi hagués prou, avui dia també és possible consumir-la com a aliment. Els seus alts nivells en vitamines i minerals la fan veritablement idònia per millorar la digestió.

Els beneficis que ens pot aportar

L'àloe vera, a més de proporcionar grans beneficis per la cura i salut de la nostra pell i sistema digestiu, també es pot aplicar per tractar altres problemes. Els seus usos principals poden abastar encara molt més.

Com bé dèiem, aquesta planta és un excel·lent remei per la pell. Per tant, també és evident que ho sigui per tractar l'acne. Les màscares realitzades a partir d'àloe vera ajuden a regenerar els teixits i a reabsorbir l'excés de greix.

Hidratació de la pell
Les mascaretes casolanes d'àloe vera funcionen de meravella | GETTY IMAGES

D'altra banda, les seves vitamines i minerals també poden ser les millors aliades per als cabells. Les mascaretes naturals d'àloe vera ajuden a rejovenir els fol·licles capil·lars, a més de prevenir la calvície o l'alopècia.

Així mateix, si mai et fas alguna ferida, has de saber que aquesta planta conté propietats regeneradores. Aplicar-te àloe vera sobre la ferida ajudarà a baixar la inflamació, i també es reduirà la marca de la cicatriu.

Com també has de saber que la seva aplicació et pot ajudar a combatre la cel·lulitis i les estries. Si bé és cert que l'alimentació i la pràctica d'exercici són fonamentals en aquest aspecte, les propietats contribueixen a netejar i eliminar toxines de l'organisme.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp