Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un bitllet de 20 euros de fons i un dècim de la Loteria Nacional

Consell dels loters: com hauria de començar el número del teu dècim perquè et toqui

Es pot donar una ullada a les estadístiques per veure la seqüència que més es repeteix

Encara queden uns quants mesos per al sorteig més esperat de l'any. La Loteria de Nadal és la que crea més il·lusió general entre els jugadors i ja són molts els que han adquirit el seu dècim, cosa que es pot fer des del mes de juliol passat.

Tot i la il·lusió, totes les persones juguen per guanyar. Són molts, de fet, els que han intentat conèixer què han de fer per aconseguir el premi fent servir fórmules matemàtiques i tota mena de trucs

Tot i això, la majoria ha fracassat en l'intent. Això sí, cal saber que l'estadística hi té molt a veure en aquests sorteigs.

No hi ha un mètode infal·lible per esbrinar-ho

De moment, no hi ha un mètode infal·lible per saber quin número ha de tenir el nostre dècim de loteria. No obstant això, sí que hi ha una cosa que es pot fer per augmentar les probabilitats que aquest sigui el premiat.

Diverses persones fan cua per comprar loteria per al Sorteig Extraordinari del Nen
Encara que no existeix un mètode infal·lible, et pots guiar per les estadístiques | Europa Press

La clau és guiar-se per les estadístiques amb l'objectiu que les probabilitats d'emportar-se un premi augmentin. Encara que també és possible que aquest mètode no serveixi, sempre és millor refiar-se dels números que d'un altre tipus de trucs.

Pots guiar-te per la base de dades de Loteries i Apostes de l'Estat

Amb l'objectiu de facilitar les coses, a la web de Loteries i Apostes de l'Estat trobaràs una base de dades amb tots els sorteigs de Loteria Nacional que surten des de l'1 de gener de 2009.

Gràcies a això, pots veure la recopilació dels números privats dels darrers 14 anys. A través d'aquesta eina, podràs consultar tant els reintegraments com les centenes que s'han repetit amb més freqüència en aquest temps.

Què passa en el cas dels reintegraments?

Parlant dels reintegraments, les estadístiques confirmen que el número 7 és el més habitual dels que han aparegut el 2009, ja que la seva freqüència és del 10,71%. No per res se'l coneix de forma popular com 'el número de la sort'.

D'altra banda, molt de prop segueix el número 5, que ha aparegut 470 vegades, amb un 10,24% de freqüència. Després segueixen el 0 i l'1, amb un empat de 449 aparicions. És a dir, un 9,78% de freqüència.

Aquestes són les xifres per les quals ha de començar el teu dècim

En el cas de les centenes, hi ha una curiositat. La seva freqüència és baixa i adquirir aquests números no garanteix l'èxit. Tot i això, segons les estadístiques, les tres xifres per les quals ha de començar el dècim són 849 i 056.

Una dona celebrant amb una ampolla de cava que li ha tocat el premi de la loteria
Els començaments que més es repeteixen són el 056 i el 849, amb una freqüència del 0,39% | Europa Press

Aquestes són les xifres que més vegades han sortit al començament de les butlletes que han resultat guanyadores. En total, han aparegut sis vegades i la freqüència és del 0,39%.

L'última vegada que va aparèixer la seqüència 849 va ser el 29 de juny del 2019. La butlleta premiada amb la seqüència 056 és més actual, ja que va aparèixer el 22 d'octubre del passat 2022.

Les xifres més repetides en butlletes guanyadores segons el número

Si et vols fer una idea més àmplia, a la base de dades de Loteries i Apostes de l'Estat també pots conèixer quines seqüències són les que més es repeteixen segons el número. A continuació, t'ho mostrem:

  • Números que comencen en 0: 056xx (freqüència del 0,39%).
  • Números que comencen per 1: 198xx (freqüència del 0,32%).
  • Números que comencen en 2: 232xx (freqüència del 0,26%).
  • Números que comencen per 3: 332xx (freqüència del 0,32%).
  • Números que comencen en 4: 466xx (freqüència del 0,32%).
  • Números que comencen per 5: 554xx (freqüència del 0,32%).
  • Números que comencen per 6: 621xx (freqüència del 0,32%).
  • Números que comencen en 7: 740xx (freqüència del 0,32%).
  • Números que comencen per 8: 849xx (freqüència del 0,39%).
  • Números que comencen per 9: 939xx (freqüència del 0,32%).