Un bany minimalsita.

És hora de reformar el teu lavabo: 5 consells perquè sigui fàcil, ràpid i de qualitat

El bany és una de les estances de casa que queda millor després d'una bona reforma

A l'hora de pensar reformes a casa, el bany és l'estada que ocupa el primer lloc de la llista. Empatat amb la cuina, que també és de les zones de la casa que més aviat necessita un bon rentat de cara.

El lavabo és la part més íntima d'un domicili i una de les que pateix més desgast al llarg del temps. Humitat, deteriorament de les rajoles i dels mobles pel seu ús continuat, canvi de tendències en decoració...

Transcorreguts uns quants anys, entre 10 i 15 en la majoria dels casos, arriba l'hora de plantejar-se una reforma integral o parcial del bany. Renovar aquesta estada de casa farà que et sentis molt millor i que puguis gaudir molt més dels teus moments de relaxació i intimitat domèstica.

Per no cometre errors o tenir complicacions a l'hora de reformar el bany, et deixem 5 consells essencials. T'ajudaran abans, durant i després de la reforma. L'objectiu és que tot sigui fàcil i ràpid durant el procés de reforma i que el resultat sigui satisfactori per a tu.

Com vols que sigui el teu bany?

Abans de contractar els serveis del personal que executarà la reforma, cal planificar-la bé per obtenir els resultats necessaris. Cal tenir clar el projecte i dissenyar-lo en funció de les necessitats i de les possibilitats que tinguem.

Tenim molt espai o poc?

És un bany compartit amb més membres de la família?

Quines parts de la distribució són inamovibles per l'estructura de l'edifici?

I el més important: de quin pressupost disposes per executar la reforma?

Un cop tinguis clar tot això, pots demanar assessorament professional per redistribuir l'espai i optimitzar-lo.

A més del disseny i els aspectes estètics, és essencial que sigui funcional i útil per al dia a dia. Pensa bé en les teves necessitats, tot i tenir un bany gran. A partir d'aquí, algunes recomanacions que us ajudaran a combinar estètica i utilitat són:

- Alinear els elements (mobles, sanitaris, bidet, etc.) en la mesura del possible.

- Optar per la dutxa o la banyera en funció de les nostres necessitats habituals.

- Valorar la ventilació i la zona del bany que estarà més en contacte amb l'aigua de forma habitual, per evitar les humitats.

Materials de qualitat

És molt important que els materials siguin de qualitat i duradors. El bany és la part de casa amb més desgast per ús i la reforma ha de servir perquè durant uns anys no ens hàgim de preocupar per problemes estructurals.

Així doncs, es recomanen materials resistents a les humitats i que no s'erosionin amb els productes de neteja que utilitzem habitualment.

Entre els materials més utilitzats hi ha el gres ceràmic, la porcellana o el vidre. Si ens situem en una gamma superior, la fusta tractada, sigui natural o artificial, el marbre o la pedra són materials més delicats, però molt més atractius.

El vàter i la banyera, elements essencials

El vàter i la banyera són dos dels elements fonamentals d'un bany. Pots optar entre una banyera o un plat de dutxa, en funció del que hagis d'utilitzar habitualment.

La banyera ocupa més espai, però també permet gaudir de moments de relax i descans. El més ideal, si tens prou espai, és posar un plat de dutxa per quan tens més pressa i una banyera per donar-te banys relaxants quan et vingui de gust.

Pel que fa al vàter, també hi ha molts models. A DecoraBaño, una de les botigues online amb un catàleg més ampli de productes, té una àmplia gamma d'inodors.

Aquí podràs triar entre diferents estils i models de vàter, de peu o suspesos i amb la cisterna en diverses posicions.

Mobles i decoració

El mobiliari al bany va a gust de l'usuari. Hi ha infinitat de dissenys, colors i tipus que encaixaran perfectament a l'estil de bany que vulgueu aconseguir.

Una tendència força implantada és la dels mobles i elements elevats. Faciliten la neteja i donen una estètica moderna a l'estada. Els miralls també són un element fonamental. Contribueixen a fer l'estada més àmplia i alhora són funcionals i útils per a les diferents tasques d'higiene personal.

A Decorabaño trobaràs molts tipus de mirall de bany.

Podràs triar entre miralls sense llum i altres models integrats al moble o als armaris. També trobaràs miralls daugment o altres amb il·luminació LED.

Correcta il·luminació

La il·luminació és dels aspectes que menys es tenen en compte als banys, tot i ser dels més importants. T'aconsellem aprofitar tota la llum natural que puguis. En funció d'això, es dissenyarà la il·luminació artificial, fent especial èmfasi a la zona del lavabo.

Allà és on es fan les tasques que requereixen més claredat com maquillar-se, pentinar-se o l'afaitada.

Es pot jugar amb una llum general, que il·lumini correctament l'estada, acompanyada de punts de llum més intensos per a aquestes zones específiques. La llum indirecta o tènue per a moments de relax al bany o la dutxa també són aconsellables.