Diversos carrets de Mercadona

Cop pels clients de Mercadona: retiren fins a 10 productes sense avisar

Mercadona ha eliminat dels seus prestatges fins a 10 productes sense avís previ: afecta els seus clients amb una mesura dràstica

Recentment, els clients de Mercadona han rebut un cop inesperat en assabentar-se que s'han retirat fins a 10 productes de les prestatgeries sense previ avís. Això ha molestat molts dels seus clients.

Si compres habitualment a Mercadona, és força probable que ja sàpigues que la cadena de supermercats acostuma a retirar dels seus prestatges alguns productes populars. A més, ho fa sense avisar, i això és el que ha passat recentment. Es tracta d'una decisió que ha causat malestar entre els consumidors, que han expressat el seu descontentament a les xarxes socials i han demanat explicacions per part de la cadena de supermercats.

Molts usuaris han fet servir les xarxes socials no només per advertir de la retirada d'aquests productes, sinó també per oferir la seva opinió (i les seves crítiques). Però quins han estat els productes?

Quins han estat els productes retirats per Mercadona?

Ja al mes de gener les crítiques van ser generalitzades quan Mercadona va decidir retirar productes coneguts, per exemple: l'aperitiu d'edamame, les galetes de gofre, la lasanya bolonyesa congelada, un dels gelats més venuts com els mochis de pistatxo, els rovells d'espàrrec i els populars LCasei desenvolupats per la seva marca blanca (Hacendado).

Tanmateix, al mes de febrer Mercadona ha anat a més i ha retirat els següents productes coneguts i populars: l'aperitiu d'algues i arròs, les galetes crocants de civada i xocolata, les galetes d'avellana, la farina d'Almortas, el iogurt bevible de maduixa, la crema de microsferes, aigües de colònia en forma de 'body sprays', les càpsules Anima-T d'hipèric i triptòfan, les fulles de Deliplus i el producte per als cabells de camamilla.

Per què s'han retirat aquests productes? Mercadona ha ofert cap explicació?

La retirada d'aquests productes ha generat moltes preguntes per part dels consumidors, ja que en molts casos no se n'ha explicat el motiu. Alguns han especulat que es podria tractar de problemes de subministrament, mentre que altres han suggerit que la retirada podria estar relacionada amb la qualitat dels productes.

Tot i que la retirada de productes és un fet que passa de manera habitual als supermercats, la veritat és que aquesta situació ha generat certa polèmica al voltant de Mercadona. La cadena de supermercats ha estat criticada per la manca de transparència a l'hora d'informar-ne els clients.

Façana de Mercadona
Aquesta retirada ha causat tristesa i emprenyament als seus clients. | Mercadona

Mercadona ha emès un comunicat en què explica que n'ha retirat els productes a causa d'una reorganització del seu catàleg, en què s'han eliminat aquells que no tenen una bona rotació o que no compleixen amb els estàndards de qualitat. Segons la companyia, aquesta reorganització té com a objectiu millorar l'eficiència i la qualitat del seu catàleg i oferir als clients una selecció de productes més cuidada i de més qualitat.

Hi tornaran?

És important recordar que els supermercats tenen la llibertat de retirar productes de les prestatgeries si ho consideren necessari, sigui per motius de subministrament, qualitat o eficiència al seu catàleg.

Tot i això, és essencial que els consumidors tinguin accés a informació clara i precisa sobre aquests canvis per poder prendre decisions informades sobre les seves compres. Com a clients, és normal que ens preguntem què passarà amb aquests productes d'aquí endavant. I que, a més, si tant ens agradaven, ens qüestionem si tornaran o no alguna vegada. El temps ho dirà.

 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!