Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotografía de una tienda Marypaz

La cadena Marypaz, a punt de confirmar el rumor més gran

L'empresa de sabateries s'enfronta a una gran crisis

Marypaz
Marypaz passa per un mal moment després del confinament | Cedida

El coronavirus ha colpejat durament a molts negocis, sobretot en el món de la 'venda al detall'. Una de les empreses que s'està veient afectada és Marypaz. Com molts de vosaltres sabreu, es tracta d'una marca espanyola de calçat i accessoris per a dona que està situada en gairebé totes les províncies de país, arribant a explicar (abans de la pandèmia) amb 125 punts de venda.

Va néixer a Sevilla  en l'any 1972 de la mà d'Ángel Aguaded. A mesura que anaven passant els anys, Marypaz adquiria cada vegada més fama. L'any 2013 va aconseguir el seu punt àlgid, arribant a tenir més de 400 botigues al país, comptant amb 1.500 treballadors i arribant a facturar 140 milions d'euros.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de MARYPAZ (@marypaz_shoes) el

Ara, sembla que l'imperi de Marypaz penja d'un fil. I és que l'empresa no està travessant el seu millor moment des d'aquest últim any. El fons d'inversions Black Toro Capital, que està especialitzat a invertir diners en companyies que es troben en situacions complicades per donar una sortida al negoci, va intentar buscar-li un aliat a Marypaz.

Finalment, l'empresa es va salvar pels pèls quan va ser comprada per la societat Crocea Mors, que pertany a l'empresari Álvaro Pellón. Doncs bé, ara sembla que la crisi del coronavirus  li ha donat un cop dur a Marypaz. Amb l'estat d'alarma i el confinament, va haver d'establir un ERTO per als seus treballadors.

Potenciar la compra en línia i acomiadar part de la plantilla

Ara i, en plena desescalada, s'enfronten a un futur incert. Tant és així que algunes de les botigues que seguien obertes abans del confinament no tenen previst tornar a aixecar la persiana. I és que la firma Marypaz ha pres una decisió que passarà factura als seus treballadors: tancar per sempre alguna de les botigues que li surten menys rendibles econòmicament.

L'objectiu és clar: potenciar la compra en línia, que ha començat a ser viable a partir d'aquest mes de maig. A més del tancament d'algunes botigues i el fet de potenciar la venda virtual, la veritat és que l'empresa també s'enfronta a una nova normalitat d'allò més complicada.

Per començar, hauran de renegociar els lloguers, a més d'ajustar preus amb els proveïdors i el personal. No obstant això, la pitjor part se l'emportaran algun dels treballadors de l'empresa de calçats. I és que, divendres passat, Marypaz va seure a negociar els acomiadaments de part de la seva plantilla, malgrat que el govern ha advertit de la prohibició d'acomiadar el personal si no han arribat a passar sis mesos de l'ERTO.

Segons ha informat el medi 'Vozpópuli', tot indica que l'empresa sevillana prefereix pagar la devolució de les quotes a la Seguretat Social abans de prescindir dels acomiadaments. Així, el pla per un futur pròxim és tancar 40 de les seves botigues físiques, fet que comportaria acomiadar 176 persones (de les 596 que es troben en plantilla). A més, aquest ERO també afectaria els 19 treballadors que es troben en les oficines de Marypaz, a Sevilla.