Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Entrada a una de les botigues del Corte Inglés

El Corte Inglés pren la decisió més difícil a Catalunya per falta de clients

No és la primera vegada que el grup tanca les seves portes a la ciutat comtal

Entrada a una de les botigues del Corte Inglés
La crisi econòmica està afectant marques molt reconegudes | El Confidencial

La crisi del coronavirus està afectant molt més del que es voldria als negocis, fins i tot a aquells que semblaven indestructibles. És el cas de El Corte Inglés, qui s’ha hagut de desprendre de centenars dels seus establiments situats arreu del país.

A Catalunya, la pèrdua més gran se l’emporta la ciutat comtal. Barcelona ciutat perd dos dels seus centres més importants de El Corte Inglés, situats a la zona de l’avinguda de la Meridiana. Un d’ells és el que està situat al centre d’Hipercor, mentre que l’altre és el de Can Dragó.

Barcelona s’acomiada de dos ‘El Corte Inglés’

El Corte Inglés situat a Hipercor compta amb més de 18.000 metres quadrats, formant dos centres separats per una petita plaça. Aquest establiment també forma de la història, ja que la banda terrorista ETA va planejar un atemptat contra aquest Hipercor l’any 1987.

El negoci situat a Can Dragó és, de fer, l’últim que va ser inaugurat a Barcelona fa ara 15 anys. Les expectatives eren molt altes i per això es van invertir més de 120 milions d’euros en la seva construcció. Malauradament, no ha complert els objectius que s’havien proposat i se situa com un dels menys rendibles de la capital catalana.

No és la primera vegada que ‘El Corte Inglés’ abandona la capital catalana

No és la primera vegada que la ciutat comtal ha d’acomiadar-se d’un establiment de  El Corte Inglés. Fa uns anys ja van vendre un dels seus edificis més emblemàtics: el seu negoci al centre de la ciutat, concretament a la cantonada de la Rambla amb Plaça de Catalunya.

Sense anar-se’n més lluny, l’any 2019 també vendre una altra de les seves botigues a la ciutat de Barcelona. Es tracta de la que està situada a l’avinguda de la Diagonal, molt a prop de la plaça de Francesc Macià. En aquest cas, El Corte Inglés seguirà operant en qualitat d’inquilí durant els dos anys després de firmar el contracte. És a dir, a partir de l’any 2021 l’empresa haurà d’abandonar aquesta botiga.