Imatge d'un Ikea

Les cortines d'Ikea que bloquegen el soroll i insonoritzen qualsevol casa

Fes de casa teva un espai molt més tranquil i relaxat per viure

El soroll pot fer molt incòmoda la vida en una casa. Ja sigui perquè l'habitatge està en una zona concorreguda, obres o qualsevol tipus de molèstia sonora, no és una cosa agradable. És per això que moltes persones opten per fer obra per tal de solucionar aquest problema.

Una de les solucions que se sol escollir és el canvi de les finestres. Sobretot si es tracta de casa que ja tenen anys és una de les primeres decisions que es prenen. Sí que és veritat que també influeix a l'hora de mantenir una bona temperatura a casa nostra. Però el fet que ens aïlli acústicament, també hi influeix.

Tot i així, sempre hi ha moltes situacions. No sempre és possible econòmicament canviar les finestres d'una casa o de vegades el soroll és tal que cal buscar més mètodes per combatre el soroll. Per això, el mercat s'ha posat fil a l'agulla per poder fer la vida més còmoda a qui pateix aquest tipus de problema.

I dins aquest mercat hi ha Ikea. El gegant suec ha volgut aportar el seu granet de sorra per solucionar aquest problema. A més, ho ha fet amb un producte que no requereix fer cap mena d'obra a casa. I el més important és que és molt més econòmic que qualsevol opció que puguis trobar.

Aïlla casa teva a Ikea per menys de 70 euros

Ikea té a la venda aquestes cortines que podràs emportar-te a casa teva en gris o blanc, depenent quina combini millor a casa teva. Venen dos i tenen una amplada de 145 centímetres i una alçada de 300. Aquesta última la podràs regular en cas que sigui necessària.

Amb ella milloraràs l'ambient acústic de casa teva, ja que absorbirà el so gràcies al teixit que combina el fil de xenilla i el trenat especial d'aquest. Podeu esmorteir el ressò o la reverberació en ones de mitjana i alta freqüència com, per exemple, el so dels plats o dels coberts.

cortines ikea color gris
Ikea té a la venda aquestes cortines que podràs emportar-te a casa teva en gris o blanc, depenent de quina combini millor a casa teva | Getty Images

Has de tenir en compte que perquè siguin efectives has de parar atenció a la seva col·locació. Cal que col·loquis les cortines deixant plecs. Això ho pots aconseguir posant ganxos indicats per a ells. També es recomana que deixis un espai de 9-15 centímetres entre les cortines i la paret.

D'altra banda, també us ajudaran a guanyar en intimitat visual. El mateix teixit que s'encarrega d'aïllar-nos acústicament, filtra la llum i evita que es vegi l'estada des de l'exterior. Per això, aquest doble benefici fa que el preu de 69,99 euros sigui molt econòmic.

Augmenta el nivell d'aïllament acústic

Depenent del soroll que tinguem a casa nostra, haurem d'optar per prendre decisions addicionals. Per això, aquí et deixo algunes econòmiques que t'ajudaran a fer que el soroll no sigui un impediment per a la tranquil·litat de casa teva.

1. Pintura amb aïllament acústic de Tecno Prodist

A Amazon tens aquesta pintura a la venda per 39,80 euros en el format de 4 litres. És acrílica mat i la seva peculiaritat és que és especial per tractar, entre altres coses, parets i sostres amb problemes d'aïllament acústic.

Pintura insonoritzant i aillant tèrmica d'Amazon
A Amazon tens aquesta pintura a la venda per 39,80 euros en el format de 4 litres | Getty Images

Això ho aconsegueix gràcies al fet que conté microesferes farcides d'aire. Quan sumes capes a la teva paret es crea una barrera de bombolles que realitzen la tasca d'aïllant. Perquè sigui més eficaç, hauràs de donar entre 3 i 4 capes, preferiblement als dos costats de la paret. És de color blanc i podrà fer-la servir com a base per utilitzar un altre to o empaperar.

2. Prestatgeria amb llibres

Aquest producte en concret no és aïllant com a tal, però sí que en pot fer de vegades. Quan tens una prestatgeria que cobreix la paret i aquesta té llibres s'esmorteirà el soroll i les vibracions. Tens aquesta molt interessant a la venda a Leroy Merlin per 44,09 euros. Compte amb un descompte fins a finals d'aquest mes.

estanteria blanca Leroy Merlin
Tens aquesta molt interessant a la venda a Leroy Merlin per 44,09 euros | Getty Images

L'estada on solem llegir requereix tranquil·litat. A més, si visualment estem envoltats de llibres es crearà un espai molt acollidor per tenir una estona de relaxació a la nostra casa.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!