Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb un metge assenyalant amb el dit i una imatge genèrica de la Rambla de Barcelona

El costum espanyol de tota la vida que ara recomanen fins i tot els metges alemanys

Es tracta d'una pràctica tan comuna al nostre país que possiblement et sorprendrà descobrir-la

Les altes temperatures durant els mesos d'estiu són una realitat que afecta molts països, incloent-hi Espanya i altres indrets del sud d'Europa. La manera com diferents cultures enfronten la calor varia, i en el cas d'Espanya, un costum molt arrelat ha cridat l'atenció dels metges alemanys. Ara, també la recomanen als pacients.

Quin és el costum espanyol que ara recomanen metges alemanys?

Johannes Niessen, president de la Federació de Metgesses i Metges del Servei Públic de Salut (BVÖGD) d'Alemanya, ha destacat la importància d'aprendre dels costums del sud d'Europa. Especialment durant els mesos destiu.

Suggereix que a Alemanya s'haurien d'adoptar pràctiques com matinar. I no només això, també treballar de manera productiva durant els matins. De la mateixa manera, també recomanen fer una migdiada al migdia per combatre la calor i millorar el rendiment a la feina.

Muntatge amb una imatge de fons d´una noia dormint en un llit i en primer pla una foto d´un rellotge
La migdiada millora el rendiment de treball | baseimage, Drawcee

L'argument darrere aquesta recomanació és que amb altes temperatures, les persones tendeixen a ser menys productives i poden experimentar dificultats per concentrar-se a causa de la manca de son reparador durant les nits caloroses. Fer una migdiada al migdia permetria a les persones descansar i recuperar-se de la calor, cosa que milloraria el seu rendiment i enfocament en les tasques laborals.

Niessen també destaca la importància de mantenir-se hidratat i optar per menjars més lleugers en petites porcions durant els dies calorosos. A més, suggereix l'ús de ventiladors i roba més lleugera, fins i tot si el codi de vestimenta a l'oficina no ho permet, com a mesures addicionals per fer front a la calor.

Beneficis de la migdiada i altres pràctiques tradicionals

La migdiada no és una novetat a Espanya i altres països mediterranis. Durant segles, aquest costum ha estat part integral de la cultura i la forma de vida d'aquestes regions. És una pausa al migdia que permet a les persones recuperar-se de l'activitat matutina i descansar durant les hores més caloroses del dia.

A més de millorar la productivitat laboral, la migdiada ofereix beneficis per a la salut en general. Diferents estudis han demostrat que fer una migdiada breu pot ajudar a reduir l'estrès, millorar la memòria i l'estat d'ànim.

[WhatsAppGroup]9[/WhatsAppGroup]

També ajuda a augmentar la capacitat de concentració i rendiment cognitiu.A països on la migdiada és una pràctica comuna, s'ha observat una menor incidència de problemes relacionats amb la manca de son i l'estrès crònic.

Altres pràctiques tradicionals també poden contribuir a fer front a la calor. El fet de beure més líquids i consumir menjars més lleugers i frescos és fonamental per mantenir-se hidratat i evitar la fatiga causada per la calor.

Muntatge amb una imatge de fons d'un llit fet i una altra imatge d'un home dormint sobre un sofà
Aquesta pràctica millora la capacitat de concentració | Getty Images, Pexels

A més, refrescar-se els peus amb aigua freda sota l'escriptori pot ser una forma enginyosa de mantenir-se fresc mentre es treballa. Especialment en entorns de teletreball on el control de la temperatura ambient pot ser limitat.

Adaptar-se a la calor i fomentar el benestar

La recomanació dels metges alemanys per adoptar pràctiques tradicionals del sud d'Europa durant els mesos d'estiu és un exemple de com aprendre d'altres cultures pot ser beneficiós per a la nostra salut. Adaptar-se a la calor i prendre mesures per protegir la salut i la productivitat és essencial a qualsevol lloc on les altes temperatures siguin una constant.

Per tot això, sens dubte, la migdiada i altres costums com la hidratació adequada i l'alimentació lleugera són pràctiques beneficioses. I és que no només contribueixen a fer front a la calor, sinó que també promouen la salut i el benestar en general. De fet, aprendre de diferents cultures i adoptar el millor de cadascuna pot ser una estratègia valuosa per millorar la nostra qualitat de vida en diferents aspectes.