Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de la planta de producció de Danone a Parets del Vallès

Danone anuncia un canvi històric en tots els seus productes a Espanya

La multinacional ha decidit treballar amb el sistema 'consum preferent' per allargar la vida dels seus productes

Cédric Pantaleón i Paolo Tafur, el vicepresident de venda de làctics i el director general de Danone Espanya, han anunciat en una roda de premsa un canvi històric que farà l'empresa multinacional en la majoria dels productes que té a la venda.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Important canvi en els produtes de Danone

Danone ha anunciat que substituirà la data de caducitat del 80% dels seus articles a Espanya per una de consum preferent. Altres marques d'aquesta empresa multinacional, com Actimel, Alpro i Danacol ja treballen amb aquest sistema.

Els següents productes en comptar amb la data de consum preferent seran Vitalinea i Densia, mentre que Activida, Danone, Oikos i Danonino ho faran a partir de setembre.

La multinacional ha pres aquesta decisió perquè els compradors dels productes de Danone no llencin a les escombraries els aliments que estan en bon estat, encara que s'hagi superat la data òptima per al seu consum.

Cédric Pantaleón i Paolo Tafur han explicat en la roda de premsa que en el nou etiquetatge s'afegiran, a més, unes icones com a guia per comprovar que segueix sent apte per consumir encara que s'hagi passat el dia recomanat.

«Hem treballat tres anys per seleccionar els ferments més resistents que ens permetin preservar les característiques dels nostres productes», han assegurat.

La data de consum preferent assenyala fins quan un producte manté intactes totes les seves qualitats gustatives i nutricionals. No obstant això, el producte segueix sent de qualitat encara que s'ingereixi fora de la data límit. Passat el dia indicat a l'envàs, és possible que hi hagi unes petites variacions en la textura o el color, però això no impedeix que es pugui consumir.

Rebuig alimentari

«Hauríem d'aprendre a actuar davant aquells aliments que han passat la data de consum preferent», ha destacat Helena Calvo, la responsable de sensibilització de l'aplicació Too Good To Go, que es dedica a recuperar aliments en bon estat no comercialitzables.

«Mirar, olorar i provar, amb els nostres sentits podem saber si un aliment està bé, i és important que no tirem aquests productes en bon estat, perquè es gasten molts recursos en fer arribar menjar a les nostres neveres», afegeix.

Laia Mas, directora d'Afers Públics de Danone Espanya, ha subscrit les paraules d'Helena Calvo explicant que durant l'any 2019 es van llançar a les escombraries 931 milions de tones d'aliments a tot el món.

Responsable del 7% de les emissions globals de gasos d'efecte hivernacle

Cada persona rebutja 77 quilos d'aliments cada any a Espanya i això suposa que el malbaratament alimentari sigui el responsable del 7% de les emissions globals de gasos d'efecte hivernacle. Un desgast de productes alimentaris que deriva en un impacte econòmic, social i mediambiental enorme, i que «exigeix fer un canvi» molt gran «en el nostre consum».

Paolo Tafuri també ha explicat que si es milloren els productes que es posen a la venda, es poden mantenir les qualitats nutricionals i gastronòmiques dels aliments i que, d'aquesta manera, s'ofereix una millora en la qualitat del producte.

A més, el director general de Danone Espanya ha compartit el seu desig que altres marques se sumin al canvi que ha realitzat la seva empresa en l'etiquetatge dels productes.