Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb la imatge d'un metge al costat de la foto d'un esmorzar amb cafè, suc i croissants

Descobreix l'ingredient de l'esmorzar català que ens fa més espavilats

Pel que sembla, la ciència ha descobert alguns beneficis a nivell cognitiu

Sempre hem escoltat la típica frase que diu que «l'esmorzar és el menjar més important del dia». No obstant això, independentment de si és cert o no, el que és clar és que tot el que ingerim repercuteix directament sobre la nostra salut.

En aquesta ocasió, la ciència ha fet un pas més enllà, i ha trobat increïbles beneficis sobre un ingredient molt típic i tradicional al nostre país. Quan descobreixis tot el que et pot aportar, segur que no deixaràs de consumir-lo.

La raó per incloure aquest ingredient per esmorzar, segons la ciència

Fruita, sucs, làctics, torrades... En definitiva, hi ha mil i una opcions per elaborar esmorzars increïbles. L'ideal és fer aquests de la manera més sana i equilibrada possible. No obstant això, quan tenim un dia atrafegat o la pressa ens truca a la porta, potser això esdevindrà més difícil d'aconseguir.

Això no obstant, si haguéssim d'analitzar quins aliments o ingredients no poden faltar en un esmorzar, molt probablement en faríem menció a un en especial, i és el cafè. De fet, per a moltes persones, és un dels més grans indispensables per començar amb bon peu el dia.

Muntatge amb diferents tipus de grans de cafè de fons i en primer pla un got amb cafè líquid
El cafè és una de les begudes més populars i consumides a tot el món | Kerdkanno, Shahrizam

I és que a més de proporcionar-nos energia i vitalitat, ara també ens podrà oferir algun benefici més. Per descomptat, si ets un gran amant d'aquesta beguda, així que descobreixis el que t'explicarem ja mai més hi renunciaràs.

Pel que sembla, un estudi elaborat per neurocientífics de la Universitat de Tsukuba (Japó) ha descobert un ingredient que està molt present a qualsevol esmorzar espanyol típic. Aquest ingredient, com podràs deduir, es troba en diversos aliments, i un és el cafè.

L'estudi, que ha estat publicat a la revista científica Geroscience, ha descobert que la trigonelina podria ser un increïble benefici per al nostre sistema cognitiu. Tot apunta que aquest ingredient, concretament, podria millorar el deteriorament cognitiu a la vellesa.

Per arribar a aquesta conclusió, els investigadors van fer un assaig clínic amb ratolins. A tots ells se'ls va subministrar 5 mg/kg diaris de trigonelina per via oral, durant un període de 30 dies.

Després de finalitzar el tractament, els resultats van ser molt prometedors. Si vols veure l'estudi complet, pots fer-ho fent clic aquí.

Muntatge d´una noia amb una tassa i una rodona amb un metge
La trigonelina podria ser un benefici increïble per al nostre sistema cognitiu | Kseniia Perminova, Studioroman

Increïbles beneficis a nivell cognitiu

La trigonelina és un compost alcaloide vegetal que pot tenir un paper clau sobre la memòria i l'aprenentatge espacial. De fet, arran d'aquest estudi, els investigadors suggereixen que la ingesta diària podria promoure un envelliment saludable.

Sent més específics, la trigonelina ens ajudaria a adquirir, retenir, estructurar i planificar molt millor tota la informació que ens envolta. Així, i gràcies a aquest compost natural, seria possible prevenir i mitigar molts problemes cognitius.

La forma com s'introdueix aquest compost sobre el nostre sistema nerviós és senzilla. Explicat de forma resumida, un cop arriba la trigonelina a l'hipocamp (zona del cervell implicada a la memòria a llarg termini), aquesta és capaç de reforçar els neurotransmissors.

I és que segons algunes dades ofertes per aquest estudi, els científics van descobrir que la trigonelina, a més d'aconseguir aquest reforç a nivell neuronal, també és capaç de reduir la inflamació. Sens dubte, és un ingredient molt saludable si tenim en compte tots els beneficis que ens pot proporcionar.

Però compte, perquè el cafè no és l'únic aliment que ens pot oferir aquesta increïble substància. Sense anar més lluny, hi ha altres aliments com les verdures (concretament el rave o les llavors d'alfolva) que també són riques en trigonelina.

D'aquesta manera, si els consumim, ajudarem a fer que les vies que estan relacionades amb el nostre sistema nerviós es desenvolupin molt millor. Ara que ja coneixes tots els seus beneficis, t'animem que incloguis aquests aliments a la teva dieta.