Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una noia a punt d'entrar al cotxe

El desconegut botó del cotxe que et permet estalviar fins a un 30% de gasolina

Aquesta recomanació, que poca gent coneix, ens pot ajudar a optimitzar la despesa de combustible

De la mateixa manera que ha passat amb altres productes i serveis, el preu del combustible també ha experimentat un gran creixement aquests últims mesos. Tot i això, moltes persones potser no ho sàpiguen, però tenen al seu abast una opció que els podria ajudar a reduir-ne el consum.

Això és en el que t'has de fixar a partir d'ara al cotxe

Els nous avenços tecnològics són presents, pràcticament, en totes les esferes de la nostra vida. I en el cas dels cotxes també, no seria menys. De fet, els models més actualitzats tenen un sistema de comandament ple d'opcions.

Tot i això, el botó del qual parlarem en aquest article també podria estar en un altre tipus de cotxes, encara que no siguin nous necessàriament. La qüestió, per sortir de dubtes, és buscar-ho.

Primer pla del botó desconegut del cotxe que ens ajuda a estalviar gasolina
L'ús d'aquest botó ens permet estalviar més diners dels quals creiem | Getty Images

En alguns cotxes pot estar situat a prop de l'entramat de l'aire condicionat, entre diversos botons, mentre que en d'altres potser cal accedir a l'ordinador de bord per activar-lo.

En qualsevol cas, la funció que té és la mateixa. De forma habitual, aquest botó presenta una mena de silueta, simulant un vehicle, amb unes fletxes que estan girant al seu interior.

Gràcies a aquesta descripció, probablement, ja sàpigues de quin botó es tracta. Però si no és així, us avancem el significat que indiquen les siluetes: recirculació de l'aire que està dins del vehicle.

Quina funció compleix el botó?

Quan premem aquest botó el que estem fent és aprofitar l'aire que ja està dins de l'habitacle del nostre cotxe. Fent això, el cotxe no haurà de fer aquest esforç extra de recollir aire extern i rebaixar-lo al nivell que nosaltres estem indicant.

Amb aquesta opció, el cotxe aprofita l'aire que ja és present a l'interior del nostre vehicle. I com que la diferència ja no és tan gran, s'estalviarà aquest treball extra que fa que consumeixi més.

Aquesta opció també és molt útil per a altres casos, com, per exemple, si al nostre exterior hi ha presència de fum i/o males olors. D'aquesta manera, cap podrà entrar a dins. Però el més destacable d'activar-ho, sens dubte, és la reducció que podríem obtenir pel que fa al consum de combustible: estalviaríem fins al 30%.

Altres maneres d'estalviar en combustible

Com podeu veure, el botó de recirculació de l'aire és una opció que ens permet estalviar combustible i que, a més a més, està a la nostra mà. Tanmateix, tampoc no és l'única mesura que podem prendre.

Per optimitzar encara més la despesa de consum, és convenient que tinguem present una sèrie de recomanacions a revisar, com ara els pneumàtics o la velocitat de circulació.

En el primer cas, per exemple, l'ideal és que anem revisant de tant en tant la pressió dels pneumàtics. Si es troben amb una pressió que està per sota de la indicada pel fabricant, el nostre consum de combustible augmentarà.

Pel que fa a la velocitat, també és important tenir en compte que accions com a frenades, accelerades o canvis de marxa innecessaris podrien fer augmentar el nostre consum.

Així, doncs, el millor és intentar mantenir una velocitat constant (sempre que sigui possible) i evitar les zones on hi hagi més embussos, buscant sempre el trajecte que tingui més fluïdesa.