Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Empleada de Mercadona despatxant a la peixateria

El detall que has de tenir en compte si compres peix a Mercadona: blau o verd

El color de les caixes diu molt sobre la procedència del peix i sobre si el podràs tenir sempre disponible

A la secció de peixateria de Mercadona hi ha una peculiaritat que fa pensar molt els clients. És possible que no t'hi hagis fixat, però pots veure com el peix es troba col·locat en caixes de diferents colors. No hi ha cap ordre concret, i el supermercat tampoc no explica la raó d'aquesta decisió.

És per això que les especulacions que s'han fet sobre aquest tema són moltes. Fins i tot hi ha creadors de contingut que se n'han fet ressò. Mercadona és una de les cadenes que té més vendes al nostre país, per la qual cosa és normal que preocupi que alguna cosa pugui afectar la qualitat del seu producte.

La veritat és que les caixes en què el peix està exposat a la venda són blaves i verdes per una raó. Encara que pugui semblar que és una cosa aleatòria, en veritat té un significat amb el qual s'ha especulat molt a les xarxes socials.

El misteri de les caixes de peix de Mercadona

Com us acabo de dir, les xarxes socials s'han fet ressò d'aquest dubte que els ha sorgit als clients. Una de les persones que ho ha fet ha estat Esperanza HealthyLife , sorpresa per aquest misteri. Per ella, és una cosa que se sap des de fa temps i que la cadena no ha amagat.

En el cas de les caixes blaves, el peix que veiem prové de piscifactories. Això suposa que les botigues no poden triar què els arriba. Per això mateix, pots trobar el mateix assortiment si aneu a una botiga de la cadena d'Andalusia com si aneu a una de Cantàbria.

Però quan parlem de les caixes verdes, la cosa canvia. En aquestes es col·loca el peix més fresc que prové de la llotja. Això fa que, depenent de la costanera o del que es pesqui a cada lloc i moment, vagi variant el producte.

Muntatge amb peixateria d'un supermercat amb caixes verdes i blaves i cercle vermell amb piscifactoria
El peix de Mercadona de les caixes blaves és de piscifactories, però no només | Getty Images Pro, defun

Les blaves no són només de piscifactoria

Sense desmentir aquesta creadora de contingut, hi ha altres llocs web que també han volgut explicar a què es deu el color de les caixes. El portal gastronòmic Bon Viveur ha estat l'altre que s'hi ha pronunciat. Sí que és veritat que no ha desmentit el que t'acabem d'explicar, només hi ha afegit matisos.

Afirma que les caixes blaves, més que tenir peix de piscifactoria, tenen sempre un assortiment fix. Són espècies que la cadena es pot assegurar tenir sempre disponibles per al client. A banda del peix criat en captivitat, també se n'inclou un altre que viu en aigües profundes.

Pel que fa a les caixes verdes, l'explicació és la mateixa. És a dir, és peix procedent de les llotges, normalment les més properes. Per això mateix, la varietat depèn del que s'ha pescat i no sempre és la mateixa.

A això cal afegir que Mercadona promet que el peix que té a la venda és fresc. Concretament, en pròpies paraules de la cadena, “en menys de 24 hores ja ho tens disponible per comprar”. Pràcticament, del mar a casa teva.