Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Noia menjant saludable i persona en una bàscula

Les 10 claus per començar una dieta i no perdre's pel camí pocs dies després

Amb aquests consells aconseguiràs començar una dieta i mantenir-la en el temps

Tot i que estem a punt de donar la benvinguda a la tardor, ja són moltes les persones que estan projectant la seva ment cap als propers mesos d'estiu. Amb ànsies de gaudir del bon temps i les vacances de nou, molts consideren que és el moment ideal per iniciar algun tipus de dieta.

Bé sigui per perdre pes o tonificar el cos, el repte d'iniciar una dieta i mantenir-la en el temps de vegades pot ser difícil. Però no et preocupis, perquè si tu també tens pensant fer-ne alguna, a continuació et desvelarem 10 consells. Pren-ne nota!

Perdre pes i resistir a la temptació és possible amb aquests 10 passos

Seguir un pla d'aprimament no és una tasca fàcil, per descomptat. Tot i que al principi comencem amb molta motivació i dedicació, és habitual que amb el pas dels dies o les setmanes, la cosa vagi afluixant.

Un dels propòsits més grans a l'hora de posar en pràctica aquests hàbits és el de dur a terme una vida més saludable. I si a més de cuidar el nostre cos per dins també obtenim els avantatges de fer-ho per fora, la satisfacció pot ser encara més gran.

Muntatge d'una imatge d'una persona caminant de fons i una noia amb una sombra gorda
Moltes persones consideren que ara és el moment més òptim per començar una dieta | Pixelshot, Getty Images Signature

Per això, actualment hi ha multitud de dietes al nostre abast, i cadascuna presenta les seves peculiaritats i característiques. Tot i això, el que semblen tenir totes en comú és la dificultat de mantenir-les en el temps.

Per això, independentment de quin sigui el teu objectiu i de quina dieta vulguis fer, volem compartir amb tu una sèrie de recomanacions que et podrien ser de gran utilitat. Si les duus a terme, veuràs que abandonar el pla d'aprimament... No és una opció!

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

1. L'inici

Iniciar una dieta per primera vegada pot ser tremendament difícil i caòtic. Per això, el millor és que optis per buscar-ne alguna que s'adapti a les teves necessitats i que no impliqui un canvi gaire dràstic a la teva vida. L'actitud positiva en aquests casos també és molt important.

2. Adeu a determinats aliments

Hi ha determinats aliments dels quals ens hem de desfer tan sí com no en iniciar una dieta. Si volem cuidar el nostre cos i mantenir la nostra salut, és hora de dir adeu als ultraprocessats, al menjar ràpid i a la brioixeria.

3. Resistir a la temptació

Una de les pitjors coses que ens podem trobar quan estem fent una dieta és caure en la temptació de menjar alguna cosa no saludable. Per això, el millor és que a l'hora de comprar no miris aquests productes. Si no els tens a casa, no hi haurà temptació on caure.

4. L'esmorzar

Si bé és cert que cada dieta té les pautes d'alimentació, hi ha una premissa que la majoria comparteixen, i és la importància de l'esmorzar. Per això, no hi ha res com començar el dia amb aliments rics en fibra i proteïna.

5. Recomanacions

Després del consens de 27 experts en nutrició, medicina i salut, s'ha arribat a la conclusió que una de les dietes més populars i més ben valorades és la dieta mediterrània. De fet, l'edició del 2023 d'US News and World Report l'ha col·locat en primer lloc.

6. Analitzar hàbits

És important analitzar els nostres hàbits i comportaments a l'hora de fer una dieta. Per exemple, saber identificar situacions en què mengem per ansietat o per avorriment, són una bona forma de prendre'n consciència.

Aliments saludables i persona en una bàscula
És important analitzar els nostres hàbits alimentaris i ser-ne conscients | Africa Images, Getty Images Pro

7. Objectiu realista

Un valor que has d'anar controlant (sense obsessionar-te) és l'IMC: índex de massa corporal. Fent aquest càlcul podràs veure si el teu pes és inferior, normal o superior al recomanat. En funció d'això, també podràs establir un objectiu realista.

8. Elecció de la dieta

Molta gent considera que saltar-se menjars els ajudarà a aprimar-se, però lluny de la realitat això no és així. Una dieta adequada ha d'incloure, almenys, tres àpats al dia. Així doncs, assegura't de triar-ne una que s'adapti a tu i en què no hagis de patir una gana voraç.

9. Organització

Bé sigui per planificar menús, organitzar la llista de la compra o evitar picar entre hores, no hi ha res més efectiu que tenir un organitzador. Si planifiques els teus àpats amb antelació, serà molt més fàcil que compleixis el teu propòsit.

10. Varietat

I, per últim, però no menys important, no oblidis seguir una dieta on la varietat sigui present. Les dietes monòtones són més difícils de seguir i, per això, la millor opció és sempre recórrer a una que sigui variada, saludable i equilibrada.