Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vista exterior d´una nova botiga de Lidl a Espanya amb 2 logos a la vista i llum a l'interior

Sorpresa: surt a la llum l'origen de les pomes i peres que ven Lidl a Catalunya

La cadena alemanya consolida el seu compromís de desenvolupament amb Catalunya

A l'hora d'anar a fer la compra, són moltes les persones que donen especial importància a la procedència dels productes que s'emporten. En un moment en què les importacions des de l'estranger estan a l'ordre del dia, hi ha qui prefereix quedar-se amb el que és nacional.

Aquest aspecte adquireix una rellevància especial quan es tracta de frescos, els quals es produeixen a Espanya en grans quantitats. Per això mateix, perquè no hi hagi cap ombra sobre la procedència dels productes que tenen a la venda, Lidl ha volgut emetre un comunicat en què parla de l'origen de la seva fruita.

En concret, ha destacat tant les pomes com les peres que té a les diferents botigues de la cadena. La seva aposta per proveïdors nacionals ja és una constant en la forma de treballar. I això és una cosa que els consumidors aprecien, ja que cada any han d'adquirir més quantitat per proveir-los.

Lidl augmenta la compra de fruita nacional

Al comunicat publicat per part de la cadena de supermercats alemanya es vol deixar clar el compromís de Lidl amb la fruita. I és que busquen posar èmfasi en el fet que han augmentat la quantitat de pomes i fruites que adquireixen al llarg d'un any.

L'exterior d'un supermercat de la cadena Lidl
La cadena deixa clar el compromís amb la fruita d'origen català. | España Diario TIPS

Sí que és veritat que encara no es poden tenir xifres exactes d'aquest 2023, ja que no s'ha acabat; però sí que es pot saber que seran superiors a la quantitat d'anys anteriors. Això suposa un avançament en la confiança que té la cadena tant en el producte com en els proveïdors nacionals.

I és que està previst que, un cop finalitzi aquest any, Lidl hagi adquirit un total de 34.000 tones de pomes i peres de procedència espanyola. Això fa que la quantitat hagi augmentat en quatre anys un 35 %, fet que ha influït directament en la xarxa de més de 670 botigues que la cadena té a Espanya.

D'una altra banda, també es destaca que amb aquest augment Lidl s'ha consolidat en el seu lideratge. Concretament, com a «primer comprador de l'horta espanyola i 'partner' estratègic per al desenvolupament de negoci de centenars de proveïdors». I és que ha adquirit al voltant de 117.000 tones de les dues fruites en només quatre anys.

Imatge home sosté un cistell de pomes verdes
Lidl preveu adquirir un total de 34.000 tones de pomes i peres de Catalunya i Castellà i Lleó. | Europa Press

Catalunya i Castella i Lleó, principals proveïdors

Al mateix text, Lidl ha volgut posar èmfasi en l'actual situació que tenim a Espanya a causa de la sequera. «Això ha fet que les importacions d'altres països creixin», segons ha explicat el director general de Compres de Lidl a Espanya, Miguel Paradela.

Si escau, han preferit «continuar amb el compromís amb l'horta nacional» a través de les seves compres. Pel que fa a la procedència de les pomes i les peres, ha destacat que tenen una estreta relació amb proveïdors de Catalunya i Castella i Lleó. En alguns casos el vincle supera els 10 anys i està més que refermat.

Amb aquesta decisió, també busquen ajudar el desenvolupament del país. Ara mateix, Lidl concentra un 16 % de tota la producció hortofructícola espanyola i un 14 % de tota la seva exportació. Al mateix informe també s'afegeix que això suposa més de 55.000 llocs de treball «indirectes i induïts del sector agroalimentari espanyol vinculats a l'activitat de Lidl».

Més enllà d'aquest aspecte, el compromís de la cadena amb Espanya no només es queda en l'adquisició de producte nacional. A banda d'això, continua la seva expansió a través de botigues i plataformes logístiques que suposen la creació de nous llocs de treball, la majoria «estables i de qualitat».

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de LIDL al teu WhatsApp!