Els millors forns de Catalunya per triomfar a taula aquestes festes

Han estat seleccionats dins la Ruta Espanyola del Bon Pa, creada per les entitats 'Pan de Calidad' i 'Panàtics'
LLISTA | Els 10 millors forns de pa de Catalunya per triomfar aquestes festes | Cedida

El pa és un dels aliments més comuns i polivalents a Catalunya: els utilitzem per fer entrepans, llesques, torrades, per acompanyar altres plats, etcètera. Qualsevol excusa és bona per menjar pa i més en època de festes, però a vegades és difícil trobar-ne d’artesà i bo. Als supermercats, gasolineres i, fins i tot, forns de pa, cada vegada és més comú fer-lo amb masses congelades.

 

És per això que l’entitat ‘Pan de Calidad’ i ‘Panàtics’  ha creat la Ruta Espanyola del Bon Pa, seleccionant els 90 millors forns de pa que ofereixen productes de qualitat. Aquí recollirem els 10 millors forns de Catalunya perquè pugueu menjar el millor pa de la zona.

 

Per entrar a la selecció, segons la revista ‘Traveler’, s’havien de presentar tres barres de pa de quilo, amb un pes entre 700 i 900 grams després de la cocció, i que fossin elaborades amb farina de blat o amb farina de blat barrejada amb màxim un 10% de farina de sègol.

 

Forn de la Rambla, Vilanova i la Geltrú

Aquest forn del Garraf, l’any 2018 ja va ser premiat com el millor forn de pa de tot l’Estat per «La ruta espanyola del bon pa». Situat al número 85 de la Rambla Principal del municipi, és considerat dels millors forns que ofereixen pa artesà. A més de tota mena de barres de pa i cereals, també tenen croissants salats i dolços, bastonets de cereals i altres delícies.  

 

 

PaPanBread, Lleida

El PaPan Bread de Lleida, a més de ser uns dels 80 millors forns de pa de tot l’Estat, va ser també el guanyador de la Millor Coca Creativa de Sant Joan 2019, amb una coca farcida de Mascarpone i amb glacejat de cafè i cacau. Pa de sègol i sèsam, de sobrassada, amb nous, d’espelta integral, de pagès, de xia, integral, amb farina ecològica, pa finès o 'moña' gallega són alguns dels pans que es poden trobar a PaPanBread.

 

 

 

Forn Sistaré, Reus i Tarragona

Aquest forn de pa es descriu com «som forners, som aPAssionats», i és que aquest mateix any ha estat proclamat com a Llesca d’Or 2019, a més de ser per tercer any consecutiu un dels millors forns de tot l’estat. Ofereixen pa 100% de fajol ecològic, 100% d’espelta integral ecològica, sense llevats, pa de mestral amb farina de la Conca de Barberà, de sègol, de xeixa, barres gegants de 3, 5 i 8 quilos, entre moltes altres varietats. 

 

 

L'Espiga d'Or, Caldes de Montbui

L’Espiga d’Or és un dels establiments seleccionats com a millor pa de l’estat, ja que utilitza productes de primera qualitat i de temporada. Tota mena de pans, coques i dolços es poden trobar a aquest forn de Caldes de Montbui, on afirmen que el seu pa pot durar fins a cinc dies cruixent.

 

 

Forn La Fogaina, Les Preses

Aquest forn de pa de la Garrotxa és molt jove i ja és entre els millors: va néixer el 2011 de la mà d’un forner casolà. Ara és un projecte cooperatiu que aposta per farines ecològiques, masses mare i forns de llenya.

 

 

L'obrador del 15, Barcelona

Mestres flequers des del 1925, aquest forn quasi centenari és un projecte familiar amb l’objectiu de «fer pa de forma artesanal i natural, per oferir el pa d’abans amb el seu aroma, molla esponjosa i crosta cruixent».  Han estat finalistes a Millor Pa de Pagès de Catalunya 2018 i ofereixen fins a 15 tipus de pa elaborats diàriament i amb ingredients de proximitat.

 

 

Forn Bou, Barcelona

El Forn Bou, que va començar sent una empresa familiar, ara ja compta amb 13 botigues a Barcelona i l’àrea metropolitana. Però malgrat tenir aquest nombre de forns, continuen treballant el pa amb la mateixa cura i qualitat, oferint una vintena de pans diferents i incomptables classes de pastissos i pastes.

El Forn Bou compta amb 13 establiments | Facebook - Forns Bou

 

Forn Mistral, Barcelona

A més de ser un dels millors forns de pa de l’Estat, el Forn Mistral també va obtenir el primer premi en el Certamen de Pa Saludable 2018 i el Millor Pa de Pagès Català 2019. Amb més de cent anys d’història i cinc generacions, el Forn Mistral ofereix «pans fets amb tota la nostra cura i estima, pans de delicada producció i amb farines de diferents cereals de fàcil digestió».

 

 

 

Forn Ginebra, Barcelona

Sent un forn tradicional i centenari, el Forn Ginebra ha estat reconegut com a un dels millors forns de pa i ha estat tres vegades dins la Ruta del bon pa de Barcelona.  Es defineixen com «artesans, un forn dels de tota la vida, però sempre innovant i elaborant pans de primera qualitat amb la màxima cura en tot el procés artesà». Ofereixen fins a 17 classes diferents de pa i una gran varietat de dolços i pastissos.

 

 

Forn Baluard, Barcelona

El Forn Baluard, a més de ser reconegut com a un dels millors de l’estat, també ha rebut premis per a la innovació. I és que aquest forn és dins de l’hotel Praktik Bakery de Provença, el primer hotel temàtic sobre el pa.

 

Permet als hostes esmorzar a la cafeteria Baluard amb productes de qualitat i acabats de fer, a més d’elaborar el seu propi pa. Asseguren que no hi ha res millor que despertar-se i notar l’olor de pa acabat de fer i per això han creat aquest binomi hotel-forn de pa.

 

 

 

També et pot interessar