Carro de la compra ple de productes a un pasadís de l'interior d'un supermercat

El dia de la setmana que pots comprar més barat a Mercadona, Lidl o Carrefour

Apunta'l bé per estalviar-te uns euros a la cistella de la compra

Avui dia els trucs per poder comprar més barat als supermercats estan a l'ordre del dia. El cost de la cistella de la compra ha anat en augment en els darrers anys i això ho estan notant i molt les butxaques dels clients.

Això està fent que el percentatge destinat per a capricis hagi passat a ser inferior per poder emportar-nos els productes bàsics. Sí que és veritat que les cadenes de supermercats s'han adonat del problema i han començat iniciatives per poder abaratir preus.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

De tota manera, no és una baixada generalitzada. Hi ha productes com l'oli d'oliva o els ous, que tot i ser bàsics, tenen un preu de vegades abusiu per comprar-los. Per això mateix, els trucs de què et fèiem esment esdevenen imprescindibles per estalviar el màxim possible.

Aquí te n'explicarem un que pot fer que puguis gratar alguns euros a la teva compra. Tot dependrà d'una cosa tan senzilla com triar el dia perfecte per anar al supermercat. Anar-hi un dia o un altre pot influir, i molt, en l'import que hàgim de pagar a l'hora de passar per caixa.

Aquests són els millors dies per fer la compra

Si tens previst anar a fer la compra, et recomanarem que hi vagis un d'aquests dies. Aconseguiràs fer-ho de manera més barata que qualsevol altre dia de la setmana. És un truc molt senzill, però que alhora és útil i pot fer que canviïs la teva rutina de compra.

En aquest sentit, dimecres i dijous destaquen per ser els més econòmics a l'hora d'anar a comprar. I té una explicació molt lògica. Aquests són els dies escollits per les cadenes de supermercats per començar el nou catàleg d'ofertes.

Meitat del carret d'un supermercat amb el fons desenfocat que és un passadís interior
Dimecres i dijous són els dies més econòmics per fer la compra | Getty Images

Per això mateix, com en alguns casos es poden consultar prèviament, si hi ha alguna cosa en qüestió que t'interessi, el millor és que hi vagis a primera hora. D'aquesta manera, no correràs el risc de quedar-te sense el que vols. Les ofertes i les promocions són un gran ganxo per a la clientela.

De tota manera, el que tenen de bo aquests dies és que són laborables. En principi, no hi hauria d'haver tanta gent anant a comprar. Per això mateix, segurament puguis trobar el que busques si hi vas una mica més tard. Això sí, no ho deixis per última hora.

La ganga de comprar en cap de setmana

Hi ha altres persones que també inclouen els caps de setmana com el moment per anar a fer la compra i que ens surti millor de preu. Concretament, es refereixen als dissabtes a la tarda, en cas que el supermercat tanqui els diumenges, i a les prèvies de dies festius.

En tots dos casos, el supermercat estarà tancat, almenys durant un dia sencer, i les dates de caducitat no entenen tancaments. Per això mateix, quan la data és propera o no es podrà vendre un producte quan es torni a obrir, les cadenes decideixen aplicar-hi un gran descompte.

Carro de compra a l'interior d'un supermercat, davant de les neveres
Els caps de setmana es poden trobar més descomptes | Getty Images

En aquest sentit, hi ha supermercats que fins i tot tenen un apartat dedicat a aquest tipus d'articles que tenen una data de caducitat propera. Sí que és veritat que de cara al cap de setmana n'hi ha més, tenint en compte que fins dilluns no tornen a obrir.

Podrem aprofitar de rebaixes, sobretot, en el preu dels productes frescos. Carn, peix, verdures, fruites… Abans que la cadena els hagi de llençar perquè ja no són aptes per a la venda, prefereixen aplicar-los un descompte perquè siguin molt més assequibles per a la butxaca.