La coneguda marca de roba que podria tenir els dies comptats a Catalunya

La marca ha acabat en números vermells 12 dels últims 17 anys i haurà de fer front a multes d'Hisenda

Un aparador amb diverses peces de roba penjades
La coneguda marca de roba que podria tenir els dies comptats a Catalunya | Pixabay

L'empresa Diesel Iberia, amb seu a Barcelona i part del grup italià Diesel —o Diesel Industry—, arrossega importants pèrdues econòmiques des de fa uns anys i que s'han vist agreujats per la pressió que la Hisenda espanyola exerceix sobre la companyia actualment. 

Segons ha informat 'Metropoli Abierta', Hisenda va multar l'empresa per primer cop l'any 2015, quan va revisar els seus comptes i va concloure que l'empresa devia 944.000 euros, entre quotes i interessos, pels impostos de societats dels exercicis 2008-2010.

L'empresa va posar un recurs contra la decisió, però el Tribunal Econòmic Administratiu el va desestimar. Segons informen, els motius d'Hisenda per a aquesta multa recauen en el tipus d'operacions que es produeixen entre Diesel Iberia i la resta d'empreses del mateix grup. 

Diesel Iberia, amb seu a Barcelona, només comercialitza productes que s'han fabricat en altres empreses del grup, és a dir, fora d'Espanya, i si li sobra producte, l'acaba revenent a altres societats que també tenen relació amb OTB, l'empresa matriu. 

És a dir, que l'empresa rep els productes de les empreses del grup i els acaba revenent quant no tenen sortida, un fet que provocava moltes pèrdues econòmiques. Això va provocar que Hisenda fes la seva primera inspecció l'any 2015, quan els va caure la primera sanció. 

Tot i que el recurs interposat no va tirar endavant, un acord entre les autoritats tributàries d'Espanya i Itàlia va permetre que aquesta multa quedés finalment en 316.000 euros. Ara, però, queda pendent una nova inspecció sobre l'impost de societats entre el 2011 i el 2014 i que podria suposar un cost addicional de 205.000 euros per l'empresa. 

En números vermells des de fa 17 anys

Aquestes sancions se sumen a la tendència de l'empresa a tancar els seus exercicis amb números vermells a Espanya. Aquest 2019, les seves vendes van baixar de 24,7 a 23,9 milions, amb 147.000 euros de dèficit en acabar l'any. 

La matriu del grup, OTB, segueix confiant en l'empresa tot i els números —l'empresa ha generat pèrdues en 12 dels 17 anys que han comercialitzat productes a Espanya— i ha decidit ampliar la seva línia de crèdit per a la filial, passant de 2,7 milions a 3,9 milions.

De moment, doncs, aquesta pressió tributària no sembla que hagi de provocar el tancament de cap de les botigues que Diesel Iberia té a Espanya i Portugal: una a Barcelona, una a Madrid, una a Lisboa i dues més en outlets a La Roca del Vallès i Las Rozas (Madrid).


Comentaris

envia el comentari