Façana exterior d'un establiment de Mercadona

Mercadona fa una donació de milers de productes d'higiene a Catalunya

La companyia segueix ajudant a associacions i entitats que treballen pels col·lectius més vulnerables

Mercadona ha anunciat aquest divendres, 19 de juny, en un comunicat, que ha donat prop de 16.000 articles d'higiene  personal al Banc de productes no alimentaris de l'Associació Cívica La Nau, entre altres associacions i entitats, ubicada a Cornellà de Llobregat. Entre els milers de productes donats hi ha articles com ara xampús, desodorants, protectors solars per a adults, xumets, mossegadors i altres productes infantils.

La presidenta de l'Associació Cívica La Nau, Emilia Català, ha explicat que «es va crear amb el propòsit de servir de pont entre les empreses socialment responsables i organitzacions que atenen els col·lectius més vulnerables del nostre entorn. El nostre objectiu és la lluita contra la pobresa de les persones que viuen prop nostre i que, per diferents motius, estan passant per una situació molt precària, intentant en el possible que puguin dur una vida més digna».

«Som molt conscients de l'esforç que comporta a l'empresa aquest tipus de col·laboració, per això volem expressar el nostre més sincer agraïment a Mercadona  i a Laboratorios Maverick —proveïdor de Mercadona que a l'abril va donar 18.000 productes d'higiene a La Nau— per les donacions fetes que expressen un profund sentit de solidaritat amb les persones que passen dificultats», ha volgut afegir. 

Santi Mont, director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona Nord, ha agraït «la tasca que estan duent a terme les entitats socials com l'Associació Cívica La Nau». «Amb aquesta nova donació feta avui s'hauran lliurat més de 600 tones de productes de primera necessitat a diverses entitats i organitzacions benèfiques d'arreu de Catalunya en poc més de dos mesos i mig per ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits», ha afegit. 

Mercadona s'implica per ajudar els més necessitats

Aquesta donació forma part d'una campanya de l'empresa valenciana per ajudar les persones més necessitades durant la greu situació econòmica causada per la Covid-19, i que se suma a altres donacions durant els últims mesos, que a Catalunya s'ha centrat especialment en els Bancs d'Aliments, però també a altres entitats com la Creu Roja o 35 menjadors socials arreu del territori. 

Des del mes de març, Mercadona ja ha lliurat més de 600.000 quilos de productes de primera necessitat, tant alimentaris com no alimentaris. Pel que fa als aliments, algunes de les donacions de la companyia han estat productes tant secs com frescos, com ara la llet, llegums, pasta, carn i peix fresc envasat, fruites i verdures, iogurts, pa de motlle, cereals, sucs, batuts i altres productes similars. 

Les donacions formen part d'un dels compromisos de Mercadona de «retornar part de tot el que rep d'ella», motiu pel qual va desenvolupar un Pla de Responsabilitat Social. A través d'ell, l'empresa valenciana col·labora amb els quatre bancs d'aliments de Catalunya, la Creu Roja, l'Associació Cívica La Nau i altres entitats socials, com ara 35 menjadors socials de tot el territori. Durant el 2019, la companyia ja va donar 1.478 tones d'aliments a les diferents entitats i organitzacions amb les quals col·labora dins d'aquest Pla de Responsabilitat Social.