Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de tres cafès en una taula

Enganxarà tothom: la gran novetat de Mercadona per als amants del cafè

Adeu als cafès cars! L'OCU indica els dos supermercats que venen el millor cafè molt

El cafè és una de les begudes més consumides al món i també a Espanya, on s'estima que cada persona en beu uns 3 quilos cada any. I ara sabem quines són les millors opcions de marca blanca.

Es pot preparar de diferents maneres, però una de les més habituals és el cafè molt. Aquesta varietat s'obté en triturar els grans torrats i es pot fer servir tant en cafeteres tradicionals com en exprés.

El mercat del cafè molt ofereix una gran varietat de marques i preus, des de les primeres marques més reconegudes fins a les marques blanques o de distribuïdor, que acostumen a ser més econòmiques. Però hi ha diferències significatives entre les unes i les altres? Quins cafès molts de marca blanca són els millors?

Aquests són els millors cafès molts del supermercat

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un estudi comparatiu sobre la qualitat del cafè molt de marca blanca.En total, s'hi van avaluar 25 marques, 13 de torrat natural i 12 de barreja amb torrefacte, tenint en compte la seva qualitat sensorial, el seu contingut de cafeïna i el preu.

tassa de cafè
Si t'encanta el cafè, de segur que estaràs d'acord amb l'opinió de l'OCU. | Getty Images

Segons els resultats de l'estudi, els cafès molts de marca blanca presenten una qualitat sensorial comparable als de les primeres marques. Es van avaluar aspectes com l'aroma, el sabor, la intensitat i el color, i els cafès de marca blanca van obtenir qualificacions similars als de les marques més reconegudes al mercat. A més, el seu cost sol ser la meitat o fins i tot menys que el de les marques líders, cosa que els converteix en una opció econòmica sense comprometre'n la qualitat.

L'anàlisi dels cafès molts naturals va revelar que el de Carrefour va obtenir una puntuació global de 76 sobre 100.Segons l'OCU, aquest cafè té un cos mitjà, un sabor equilibrat i agradable i un contingut moderat de cafeïna (176 mg per tassa).

Hi ha més marques interessants

El segueixen molt a prop el cafè molt natural Bonka Selección amb una puntuació de 75 sobre 100 i el de Lavazza Cremae i Gusto Classico (74 sobre 100).Tots dos són cafès amb un sabor intens i aromàtic i un contingut alt en cafeïna (224 mg i 208 mg per tassa respectivament).

Entre els cafès molts de mescla analitzats per l'OCU en destaca el cafè molt barreja Auchan (1,45 € l'envàs de 250 grams), que obté una puntuació global de 77 sobre 100. Segons l'anàlisi, es tracta d'un cafè amb una crema consistent i un cafè amb cos, amb un contingut moderat en cafeïna (184 mg per tassa). També cal esmentar el cafè molt barreja Fortaleza (76 sobre 100) i el cafè molt barreja Markus d'Aldi amb una puntuació global de 74 sobre 100.

Aquests cafès molts de marca blanca demostren que es pot gaudir d'un bon cafè sense gastar gaires diners ni renunciar-ne a la qualitat. A més, en comprar-los es contribueix a reduir l'impacte ambiental del consum de cafè, ja que solen tenir menys material d'envasament que altres formats com ara les càpsules o els solubles.

Algú posa aigua a una cafetera
Aquest tipus de cafetera és una de les millors opcions per fer cafè. | Ikea

Com preparar un bon cafè molt?

Per gaudir d'un bon cafè molt cal tenir en compte alguns consells. Tria un cafè molt natural de bona qualitat, d'acord amb els nostres gustos personals i el tipus de cafetera que utilitzarem.

És important fer servir aigua mineral o filtrada per evitar el clor o altres components que puguin alterar el sabor del cafè.Un cop fet això, per començar, escalfa l'aigua fins que bulli, però no la deixis bullir massa temps. Això evitarà que s'evaporin els gasos dissolts que donen gust al cafè.

Fes servir una proporció adequada entre el cafè i l'aigua segons les nostres preferències. Una mesura orientativa és fer servir una cullerada sopera plena (uns 8 grams) per cada tassa (uns 125 ml) d'aigua.

No és aconsellable pressionar ni atapeir el cafè molt al filtre o a la cafetera per evitar que s'obstrueixi el pas de l'aigua i s'extregui massa sabor amarg. Tampoc no es recomana reescalfar ni bullir el cafè ja preparat per evitar que es cremi o s'oxidi. L'ideal és consumir-lo acabat de fer o mantenir-lo calent a baixa temperatura en un termos o una gerra tèrmica.

Seguint aquests consells, podràs preparar un bon cafè molt a casa sense necessitat de ser un expert ni gastar gaires diners. Només queda gaudir-lo sol o acompanyat amb llet, sucre o altres ingredients al teu gust.

 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!