Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un senyal de trànsit que indica la ITV

L'error que persegueixen a l'ITV i que et pot sortir per 1.000 € al taller

La ITV alerta d'un problema que arrosseguen molts vehicles i posa en perill la seguretat dels viatgers

A la ITV cada cop són més exigents amb l'estat dels vehicles i últimament han detectat un problema que es repeteix amb força freqüència i que pot tenir conseqüències molt perilloses per al conductor. A més de patir un accident, l'avaria li podria suposar una despesa de fins a 1.000 euros al taller.

Està clar que tots els cotxes han de sotmetre's a la inspecció per circular per les nostres carreteres amb total seguretat. A la ITV ens adverteixen de tots aquells errors que ens poden donar un disgust, per això és necessari fer un manteniment adequat al nostre automòbil.

Des de fa temps hi ha un interès especial a controlar els elements de seguretat. Fa uns quants dies denunciaven el greu estat que presentaven els frens d'alguns cotxes que havien passat per les seves estacions.

Tot un problema circular amb aquestes condicions

Amb aquests advertiments pretenen conscienciar els conductors sobre els riscos a què s'enfronten, ja que sortir a la carretera amb els frens en mal estat suposa tot un perill. Possiblement es tracta del sistema de seguretat més important del vehicle juntament amb el coixí de seguretat i el cinturó de seguretat.

Una avaria als frens impedirà aturar el vehicle a temps o generar un comportament dinàmic inapropiat. Les possibilitats de patir un accident es multipliquen considerablement i, fins i tot, que topem amb altres cotxes.

ITV
A la ITV es troben moltes anomalies amb els frens | JEFATURA DE TRÁFICO

Si no som capaços de detectar-los a temps, el problema amb els frens anirà a més i a l'hora d'anar al taller això ens passarà factura. Ens posarem les mans al cap quan el pressupost del mecànic s'elevi fins als 1.000 euros.

Quins són els errors més freqüents en els frens?

A les estacions d'ITV troben diàriament una gran quantitat d'anomalies als frens. A la denúncia que presenten destaquen discos de fre partits, pèrdua de líquid de frens o tambors de frenada amb falta de material. També van trobar la pèrdua del cilindre d'accionament de frenada en una roda d'un remolc o errors a la centraleta ABS.

Quan detectem que al nostre cotxe li costa aturar la marxa o que no funcionen els frens, és millor posar-se en mans de professionals. Acudiu a un taller de confiança perquè el revisin i solucionin qualsevol tipus de problema que pugui arrossegar.

Els preus dependran del tipus de vehicle i de la gravetat de l'avaria. El més probable és que rondi entre els 60 i els 1.000 euros. El primer cost es reflecteix a quan es tracta de canviar les pastilles dels frens. Per altra banda, quan es tracti de fallades al sistema ABS, la despesa serà molt més elevada, arribant fins als 1.000 euros.

Un element que revisaran al detall a la ITV

Un altre dels detalls del vehicle a què presten molta atenció és el dispositiu d'emergència eCall. És una solució molt interessant quan es produeixen avaries o sinistres a la carretera.

Aquest sistema d'emergència, que pot resultar desconegut per a molts, de forma automàtica truca al 112 quan tingui lloc un accident de gravetat. A més, hi ha l'opció d'activar-lo de manera manual a través d'un botó que es troba al tauler de control. Consisteix en un mètode que ja funciona a força països de la Unió Europea. Els vehicles que tenen aquest sistema tenen la possibilitat de connectar-se amb la xarxa de resposta d'emergència més propera.

Foto d'un mecànic i un capó de cotxe
Passar pel taller ens pot prevenir tenir errors al vehicle quan passem la ITV | GETTY IMAGES

Un cop activat, el dispositiu es connectarà per telèfon amb el centre d'emergències més proper mitjançant l'enllaç de dades. Suposa, sens dubte, un gran avenç per a la seguretat dels conductors. A la ITV pretenen que assoleixi «el màxim nivell de fiabilitat possible».